Ministr Schwarzenberg (73): Mazaný myslivec s naslouchátky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ministr Schwarzenberg (73): Mazaný myslivec s naslouchátky!

Ministr přišel do Sněmovny s naslouchátky v obou uších.
Ministr přišel do Sněmovny s naslouchátky v obou uších. (Foto Aha! – Martin Přibyl, ČTK)

Ministr zahraničí a šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg (73) se nedávno vrátil z dovolené v Rakousku – a šup na první jednání Sněmovny po prázdninách! Tam sice přišel opálený, ostříhaný a viditelně fit, kromě toho měl ale i atypický »doplněk« – naslouchátka.

Pomůcky pro nedoslýchavé měl ne v jednom uchu, ale hned v obou uších najednou. Je ale vidět, že co odneslo tělo, nepoznamenalo jeho ostrovtip.

Podařilo se mu totiž elegantně sestřelit dosavadního místopředsedu personálního úřadu ministerstva školství, kontroverzního Ladislava Bátoru, který nazval Schwarzenberga »ubohým starým prskajícím chudáčkem«.

Kníže, který až do dohody o Bátorově odchodu z funkce dělal, že se ho celá věc vůbec netýká, se svěřil, že šlo jen o vyčkávací taktiku mazaného lovce. „Jsem starý myslivec, a když chcete srnce střelit, tak nemá smysl hulákaje běžet hodinu lesem. Musíte se trpělivě posadit na paseku – a jednou tam vyleze, jednou každý udělá chybu. A to se musí holt využít,“ prohlásil o svojí výhře nad Bátorou.

Trochu pikantní ale přece jenom je, že Bátora na úřadě zůstane. „Převeleli ho na pozici vicekancléře ministra školství, takže vlastně povýšil. Peníze by mu ale měly zůstat podobné, mezi 55 a 60 tisíci hrubého měsíčně,“ řekl Aha! zdroj z ministerstva.



Přečtěte si
lipno
1. 9. 2011 • 11:16

Nadpis byl neoprávněně zkrácen, má znít: Nebyly náhodou šlechtické tituly v r.1918 zakázané?

lipno
1. 9. 2011 • 11:14

K redakci se to jaksi ještě nedoneslo?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.