Pozor na vaše miláčky: Myslivci budou střílet psy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pozor na vaše miláčky: Myslivci budou střílet psy!

Do lesa zřejmě už jenom se psem na vodítku... (Ilustrační foto).
Do lesa zřejmě už jenom se psem na vodítku... (Ilustrační foto).  (pro Aha! – Karel Janda)

Březí srna s roztrhaným břichem očima prosící o utracení. Srnci s prokousnutými krky. Takové obrazy nyní nacházejí v lesích myslivci na Šumpersku.

„Nejdříve jsem objevil srnu, která v sobě měla dvě srnčátka. Ta se pes snažil vykousat z těla. To zvíře nepředstavitelně trpělo. Musel jsem jí dát ránu z milosti. Během pár dní jsem pak ještě našel dva zadávené srnce. Jsem si jistý, že kdyby majitelé toho psa viděli to, co já, už nikdy by ho z vodítka ve volné přírodě nepustili,“ uvedl například myslivec ze Senové Zdeněk Šilar.

Útoky na srnčí zvěř, které se v poslední době na Šumpersku nebývale rozmohly, mají podle myslivců na svědomí volně pobíhající psi. Myslivci proto varují, že pokud přistihnou psa při štvaní zvěře, zastřelí ho.

Autor:  rys

Přečtěte si
rudne
6. 5. 2017 • 22:43

Zákon jasně říká, že pes v lese ve vzdálenosti větší než 150 m od poslední chalupy nemá na volno co dělat a může být zastřelen. Jedinou vyjímku mají vodící psi. Blb jste asi vy,nedivte se až přijdete o psa. Neznalost zákonů neomlouvá!

prroud
20. 11. 2014 • 09:26

Jinymi slovy,aby to bylo uplne jasny: " Zastrel mi psa a zapichnu te klackem!

prroud
20. 11. 2014 • 09:24

Je to prosty,myslivci budou strilet psy a my budeme strilet myslivce!!! Beztak uz podle nich zadna divoka zver neexistuje,protoze ji "chovaji",pouzivaj tedy prirodu misto chlivku, "myslivci" a vymlouvaj se na silnice!!! No je to prosty pani myslivci,bud se naucite rozeznavat kterej pes je opravdu pytlak,to podle roztrhany srny u ktery zvedavej pes stoji nepoznate,ze ji uhnal on,nebo komusi zastrelite psa,Nedejboze,ze dostanete myho,budu kolem vas tak dlouho slidit,dokud se na vas nedostanu a na to co mate radi,protoze ja mam svyho psa taky moc rad,takze promyslene,pomalu,ale jiste panove!Od ty chvile vas budou provazet samy malery az ve finale spadne klec,takze si zatracene dobre uvedomte co delate nez zmacknete spoust!!!!!

elzbet1
30. 9. 2014 • 00:40

Je to hrozné,co se těm srnám stalo,ale kdo ty psy u těch srn viděl? Byli to opravdu psi? Pes se má vyběhat na zahradě,jo? Tak to jako bys trénoval na maraton v dvoupokojovém bytě ! Ale určitě si psa řádně hlídat,to jsem všemi deseti pro,protože ho mám ráda a bojím se o něj.Jednak aby se nezaběh a aby nepotkal nějakého "myslivce".Těch se bojím nejvíc.

bejsbolman
29. 9. 2014 • 20:29

kde asi? na zahradě!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.