Fence bígla hrozí, že přijde o zadní tlapku: Roninu (3) postřelil myslivec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Fence bígla hrozí, že přijde o zadní tlapku: Roninu (3) postřelil myslivec!

Jedna ze střel v těle zvířete.
Jedna ze střel v těle zvířete. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Operace, převazy a bolest musí vytrpět fenka bígla Ronina (3). Do třísla jí střelil myslivec. Boj o život zvíře zatím vyhrává, ale není jisté, jestli se jí podařit zachránit zadní tlapku.

Neštěstí se stalo v Záchlumí na Tachovsku. Ronina se protáhla pod plotem a utekla kousek za dům. Vrátila se zkrvavená. „Myslela jsem si, že jí potrhal divočák. Vzala jsem jí ke zvěrolékaři a tam z rentgenového snímku zjistili, že Roninu někdo střelil,“ říká majitelka fenky Jiřina Tůmová (41).

Fenku pacička moc bolí a tak jí Jiřina Tůmová nosí v náručí.

Její matka Zuzana Bracková (62) dodává: „Viděla jsem sedět myslivce na posedu a slyšela výstřel. Zazněl strašně blízko vesnice. A pak jsem uviděla Roninu, jak se plazila domů. Myslivci už nám jednou zastřelili kocoura.“

Všichni jsou surovostí střelce otřeseni. „Myslivec, který tohle udělá je zrůda a měl by okamžitě přijít o zbrojní průkaz a lovecký lístek,“ říká zvířecí záchranář Karel Bobál. Podezřelým střelcem je myslivec Josef P., který ale vinu odmítá.

Střela zasáhla fenku do nohy.

Léčba přišla už na 25 tisíc

Fenka prodělala dvě operace. Při první jí veterinář vytáhl střelu z třísla a srovnal roztříštěné kosti v noze. Druhá operace byla před dvěma dny. „Odřízla se jí kůže na stehně a přišila se jí na ránu. Ta se totiž špatně hojí,“ vysvětluje Tůmová. Léčení už stálo přes 25 000 Kč.

Autor:  zb

Přečtěte si
bejsbolman
29. 9. 2014 • 19:05

škoda že se pan myslivec netrefil lépe.

bibijana
6. 9. 2014 • 09:04

Už bych ho žalovala o náhradu škody a vymáhala i bolestné pro psa,který podle nového zákona už není věcí.Aspoň by se veřejnost přesvědčila,jak tenhle nový zákon ve skutečnosti funguje.A tihle myslivci!Kapitola sama pro sebe.Myslí si,že když vlastní zbraň a mají povolení ji použít,tak jsou vládci světa.Střílí nejen po zvířatech,ale i po lidech.

prroud
6. 9. 2014 • 08:33

Ne vsichni,znam jich dost jako slusny lidi vazici si zivota,sami odsuzujou strileni po psech ktery nejsou obeznameny jako pytlaci.Vedi ze pes cas od casu proste zdrhne a muze nejakou zver prohnat,taky vedi,ze ji ale nestrhne a neublizi,to udela opravdu jen "pytlak",nebo pes k tomu vedenej.

prroud
6. 9. 2014 • 08:30

Strelit po psu v lese muze jen myslivecka straz,nebo hospodar.Nesmi strilet na plemena sluzebni a lovecka.Rozumnej myslivec streli na psa kterej prokazatelne stve zver a po predchozich nalezech strzene zvere,kdy si je jistej ze ma v reviru "pytlaka",po jeho opakovanym pozorovani. A ted pro myslivce,nimrody a lovce ktery si tu ctou . Strelte mi po psovi a zalatite to vlastnim zivotem,soud a trest me nezajimaj!!! Docela vazne!Pes posloucha na slovo,v lese chodi na volno,sam nejde ode me na krok,obranar.To znamena ze od nej nikdy nejsem prilis daleko.Strelte po nem a zacnete se modlit,domu uz nedojdete!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.