Tragédie, smutek i chvíle veselí: Několik tváří hurikánu Irene! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tragédie, smutek i chvíle veselí: Několik tváří hurikánu Irene!

Tragédie - Místo neštěstí. Zdemolovaný dům, na který spadl vzrostlý strom.
Tragédie - Místo neštěstí. Zdemolovaný dům, na který spadl vzrostlý strom. (Profimedia.cz, ara)

Pustošící sílu hurikánu Irene nejvíce zakusili obyvatelé Virginie a Severní Karolíny. Včera ráno začaly smáčet prudké deště i New York. Živel si vyžádal nejméně 15 obětí. I přesto, že se jedná o událost velmi tragickou, ve vypjatých chvílích došlo i na úsměv.

Bez proudu zůstaly více než čtyři miliony domácností celého východního pobřeží. Poryvy větru strhávaly střechy domů a stromy lámaly jako sirky. Desítkám lidí ale vzala Irene to vůbec nejcennější – jejich blízké. Mezi oběťmi je i jedenáctiletý hoch Zahir Robinson z virginského města Newport News. Lidi z okolí vzbudil zoufalý nářek chlapcovy matky.

„Moje děťátko!“ křičela žena, která na vlastní oči viděla, jak padající strom doslova přišpendlil jejího syna k podlaze. Ke tragédii došlo, když žena a její syn spali v ložnici ve druhém patře svého domku.

Soused Taijan Curtis byl jedním z těch, kteří slyšeli srdcervoucí křik. Neváhal ani vteřinu a rychle rozrazil dveře. Zoufalá žena, na kterou dírou ve střeše tekly proudy vody, ležela na posteli a nepřestávala vzlykat.

Přivolaným hasičům trvalo velmi dlouho, než se jim podařilo vyprostit zpod stromu chlapcovo tělo. Pulzující New York se během chvilky téměř proměnil v město duchů. Do jindy rušných ulic vyšlo jen pár odvážlivců.

Několik Newyorčanů se ale napětí snažilo odbourat divokým dováděním na improvizovaném pouličním toboganu.



Autor:  šum

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.