Tajemství norského masového vraha Anderse Breivika: Árijcem díky plastice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tajemství norského masového vraha Anderse Breivika: Árijcem díky plastice!

Fotografie
Fotografie (internal)

Pravicový extremista Anders Behring Breivik (32) v norském Oslu a na ostrově Utöya povraždil celkem 77 lidí. Jako důvod uváděl příliš liberální imigrační politiku země.

Stejně jako Adolf Hitler uznává pouze čistou árijskou rasu, ke které se hrdě hlásí. Podle policejní odbornice Janne Kristiansenové ovšem neprávem! „V Norsku se lidé s tak čistými árijskými rysy nerodí. Breivik si určitě nechal obličej chirurgicky upravit.“

Hypotézu potvrdila někdejší spolužačka zločince: „Vzpomínám si, že se mi na jednom školním večírku chlubil, že si v Americe nechal udělat plastiku nosu a brady.“

Je všeobecně známo, že Breivik plánoval další útoky – koneckonců to sliboval ve svém 1500stránkovém manifestu. Jeho právník nyní u soudu přiznal, že chybělo málo a Breivik by do vzduchu vyhodil i královský palác a sídlo Norské dělnické strany!

Tragédii zmírnila obyčejná dopravní nehoda, která způsobila na silnici zácpu. Útočník tak nestihl nastražit další nálože a uháněl na ostrov Utöya, kde chtěl zastihnout několik politiků, kteří k dětem na táboře promlouvali – kromě premiéra Jense Stoltenberga (52) například bývalou premiérku Gro Harlem Brundtlandovou (72). Oba díky Breivikovu zpoždění stihli ostrov včas opustit.

Autor:  kat

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.