Norská policie ve střehu: Vrah vyhrožuje útěkem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Norská policie ve střehu: Vrah vyhrožuje útěkem!

Anders Breivik
Anders Breivik (Foto Reuters, ČTK/AP, EPA, Profimedia.cz, ara)

Masový vrah Anders Breivik (32), který v pátek v Oslu a na ostrově Utöya pozabíjel 76 lidí, sedí sice v cele vazební věznice, ale sebevědomí ho neopustilo.

Dokonce vyhrožuje útěkem, po kterém chce pokračovat v krvavých zločinech. „Po útěku z vězení budu pokračovat,“ napsal už ve svém manifestu. Policistům vyprávěl o síti svých stoupenců a vyšetřovatelé se teď bojí, aby se ho někdo nepokusil osvobodit zvenčí.

I proto (druhým důvodem jsou naopak obavy z jeho sebevraždy) je ve věznici Ila na západ od Osla 24 hodin denně  pod dohledem kamer a v širokém okolí byla přijata mimořádná bezpečnostní opatření.

Úřady mezitím prohlásily, že Breivikovou nejmladší obětí zřejmě byla čtrnáctiletá Sharidyn Svebakk-Boehnová z Nového Zélandu. Rovněž už je znám důvod, proč je řada obětí tolik znetvořená.

Breivik jim při svém šílení pálil nejprve do nohou, a až když padli na zem, střelil je do hlavy či tváře tříštivou dumdum municí! Aby neslyšel jejich nářek a křik, měl na uších sluchátka, do kterých si pouštěl hudbu z Pána prstenů.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.