Hanne Fjalestadová (†43): Obětovala se pro děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Hanne Fjalestadová (†43): Obětovala se pro děti!

Hanne Balch Fjalestadová (†43).
Hanne Balch Fjalestadová (†43). (EPA, ara)

Na norském ostrově Utöya zemřelo minulý pátek 68 převážně mladých lidí. A mohlo jich být i mnohem víc – nebýt hrdinného činu Dánky Hanne Balch Fjalestadové (†43). Ta obětovala vlastní život, aby šíleného střelce zpomalila a zachránila tak co nejvíc dětí!

Na ostrově působila Hanne jako zdravotnice. Když Anders Behring Breivik (32) začal pálit do dětí, objevila v sobě Dánka neuvěřitelnou chrabrost! Každý jiný by se dal na útěk, ona ale vykročila přímo vstříc vrahovi!

„Musela vědět, že ji okamžitě zabije, přesto to udělala,“ líčí Sven Skagard (19), který měl štěstí a masakr přežil. Breivik ženě věnoval chvíli své pozornosti, než ji jedinou přesně mířenou ranou zabil. Řada dětí ale získala pár sekund na útěk do úkrytu. Hanne Fjalestadová po sobě zanechala čtyři děti včetně 20leté Anny, která byla na ostrově s ní a masakr přežila.

„Necítím vůči tomu šílenci nic. Ani zlost, prostě nic. Nezaslouží si, abych se jím jakkoli zabývala,“ řekla Anna pro televizi. Norsko se včera rozloučilo s první obětí ostrovního masakru – na pohřbu 18leté Bano Rashidové promluvil i ministr zahraničí Jonas Gahr Störe.

Zároveň vyšlo najevo, že Breivikova nálož v centru Osla mohla sídlo vlády zcela zbourat! Podle policie budovu zachránilo, že Breivik zaparkoval na podsklepeném prostranství, tudíž značná část ničivé síly odešla skrz sklepy do země.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.