Babákova dovolená: Florida za 300 tisíc - velká prázdninová anketa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Babákova dovolená: Florida za 300 tisíc - velká prázdninová anketa

„Letím do USA. Co budeš dělat v létě ty?“ „Budem od sebe kousek. Letím na Floridu. Ale jen za čtvrt mega.
„Letím do USA. Co budeš dělat v létě ty?“ „Budem od sebe kousek. Letím na Floridu. Ale jen za čtvrt mega. (Foto Aha! – Martin Přibyl, ara)

Poslanci, senátoři a ministři budou stejně jako před pár týdny školáci vypuštěni ze zasedacích lavic, aby si mohli udělat dovolenou.

Podle zjištění Aha! se většina z nich chystá buď do tradičních destinací, jako jsou Itálie a Chorvatsko, anebo si léto vychutnají v Česku.

A o horentních sumách za dovolenou à la jachtařský výlet expremiéra Mirka Topolánka nemůže být až na pár výjimek ani řeč! Dokonce i premiér Petr Nečas nebude zrovna rozhazovat.

„Část dovolené strávím s rodinou na Valašsku a část u moře. Kde přesně, jsme se ještě nerozhodli, ale předpokládám, že náklady nepřevýší cenu běžné české rodinné dovolené,“ prozradil Aha! Podívejte se, kde a za kolik si budou lebedit další politici.

Jak mají prázdniny

Oficiální »prázdniny« ani jedna parlamentní komora, a dokonce ani vláda, vypsány nemají. Mezi plánovanými schůzemi se ale v létě vždy objeví až několikaměsíční okna, během nichž zákonodárci prchají za relaxací.

Například ve Sněmovně, která ve středu završila mimořádnou schůzi, se další plánuje až na konec září. Senátoři pak sice budou během prázdnin úřadovat, také ale urvou několik týdnů volna.

Poslední schůze poslanců do září

Poslanci se ve středu sešli, aby jednali o změnách v důchodech, které se podařilo vládní koalici prosadit. Jejich poslední schůze na následující dva měsíce ale trvala do večerních hodin. Někteří to řešili tlacháním, jiní to nesli dost nelibě…



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.