Slovenský šofér kamionu: Zablokoval kus Zlína! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Slovenský šofér kamionu: Zablokoval kus Zlína!

Zoufalý řidič nemůže tam ani zpátky, už se zkrátka není schopen s kolosem vytočit.
Zoufalý řidič nemůže tam ani zpátky, už se zkrátka není schopen s kolosem vytočit. (Foto pro Aha! – Michal Vlček, HZS Zlín)

O hodně netradiční výmluvu, proč nemohli přijít včas do práce, se desítkám lidí postaral řidič slovenského kamionu, který až příliš věřil navigaci. Se svým 17metrovým kolosem pak zablokoval kus zlínského předměstí Mokrá!

O tom, že se nevyplácí spoléhat na moderní techniku, se přesvědčil řidič kamionu Ján (36), kterého na cestě ze Slovenska do Holešova u Zlína zavedla navigace do úzkých uliček Baťova města. V nich se nejprve dokonale zamotal a nakonec dočista uvízl.

„Spadl jsem z oblaků jako Majka z Gurunu! Satelit mě sem donesl! Krám jeden!“ komentoval Slovák celou situaci. Na místo ho přijely vyprostit čtyři jednotky hasičů.

„Tahač těsně minul elektrickou rozvodnou skříň a zůstal v podmáčené půdě. Několik desítek lidí tak nemohlo odjet ze svých domovů,“ uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Nejdříve bylo nutné odtlačit havarovaný tahač od elektrických rozvodných skříní a pak byl povolán speciální vůz se sadou hydraulických rozpěr. Těmi se podařilo tahač odtlačit zpět na silnici do takové polohy, že mohl začít sám manévrovat.

Pomáhal i jeřáb s ocelovým lanem. „Při jednom z pokusů došlo dokonce k prasknutí lana jeřábu,“ svěřil se Mitáček. Naštěstí byl návěs naložen jen zčásti a pro jeho lepší smýkání hasiči podlévali kola vodou. Po zhruba třech hodinách mravenčí práce se podařilo soupravu srovnat a odjet s ní pryč.

Tak to končívá...

Historek o špatném konci těch, kdož slepě věřili pokynům GPS, se každoročně sejde celá řada. Zde je pár z nich...viz galerie



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.