Kamion s plynem havaroval na D5: Dálnice vybuchla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kamion s plynem havaroval na D5: Dálnice vybuchla!

Provoz na dálnici byl zcela uzavřen.
Provoz na dálnici byl zcela uzavřen. (ČTK – Jan Kruml, repro tn.cz, HZS Plzeňského kraje)

Plně naloženému kamionu praskla za jízdy pneumatika a na plzeňské dálnici D5 boural. Jenže! Na jeho návěsu byl pekelně nebezpečný náklad, tlakové náplně s propanbutanem! A ty začaly vybuchovat...

„Nehoda se stala na mostě těsně před tunelem Valík ve směru na Prahu,“ uvedla policejní mluvčí Hana Jehlíková s tím, že řidič se stačil zachránit útěkem. A měl obrovské štěstí!

Kamion totiž po havárii chytil a plameny začaly olizovat i láhve s propanbutanem a acetylenem. Za pár okamžiků několik lahví explodovalo a jejich části se rozlétly do okolí. Obrovské plameny a černý dým byly vidět kilometry daleko, ohlušující výbuchy vyděsily lidi v okolí.

V obrovském ohrožení se tak ocitli hasiči, kteří na místo havárie dorazili. Nejdříve neměli šanci se k požáru dostat a museli se schovávat za betonovými zátarasy u dálnice. Hasit mohli až po chvíli.

„Proudy vody hasili a ochlazovali velké láhve, které byly převáženy v klecích. Jejich teplota byla vysoká a dlouho po prvním výbuchu hrozily i další exploze,“ řekla mluvčí hasičů Alena Marešová. Místo tak bylo uzavřeno do velké vzdálenosti ve všech směrech.

Hrozivě vypadající nehoda se obešla bez zranění, pouze řidič byl kvůli bolestem zad převezen do nemocnice.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.