Přežil útok zabijáků, ale... V těle má 150 broků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Přežil útok zabijáků, ale... V těle má 150 broků!

Fotografie
Fotografie (internal)

Smrti unikl, teď ale zakouší kruté bolesti. Záda, hlava a krk Američana Joea Clarka (33) jsou skrz naskrz prošpikovány ocelovými nebo olověnými broky.

Kolik jich vlastně je, nikdo úplně přesně neví, podle odhadu lékařů určitě více než 150. Broky mu už v těle zůstanou.

Nelze je vyjmout, prostoupily totiž do životně důležitých orgánů. Podle odborníků pro Joea znamenají předčasný hrob. Jeho život totiž zkrátí nejméně o čtvrt století!

Když nic netušící Joe otevřel dveře svého domu v Jižní Karolíně, okamžitě se na něj spustila kanonáda střel, které z brokovnice pálili dva muži. „Celé moje tělo bylo jako v jednom ohni,“ popsal Joe nejhorší chvíli, která navždy změnila jeho život.

Ani neví, jak se mu nakonec podařilo utéci, do bezpečí ho spěšně schoval jeho soused, jenž ho vtáhl k sobě domů. Osm měsíců po útoku bylo obviněno pět mužů z plánovaného ozbrojeného spiknutí, které mělo Clarka navždy umlčet.

Nápadu zabíjet předcházela ostrá hádka Clarka s přítelkyní. Útočníci se nepřiznali a pro nedostatek důkazů byli propuštěni. Vyšetřování stále pokračuje. Ale naděje, že pachatelé budou potrestáni, se den ode dne ztenčuje.

„Od té střelby se můj život změnil v peklo. Stále to bolí, ale horší je zraněná psychika. Vždyť jediný, kdo byl navěky potrestán, jsem já sám,“ řekl Joe, který nyní žije v každodenním strachu, že se útok může opakovat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.