Vděčné děti: Díky, dobrodějko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vděčné děti: Díky, dobrodějko!

Děti z Klokánku ukázaly Ireně Hájkové, jaké pokojíčky díky ní dostaly
Děti z Klokánku ukázaly Ireně Hájkové, jaké pokojíčky díky ní dostaly (Aha! – Dan Černovský)

Děti z Klokánku v Jindřichově Hradci pozvaly na návštěvu svou dobrodějku – důchodkyni Irenu Hájkovou (74) z České Lípy. Domov v bývalém mlýně jim totiž zaplatila právě ona.

O dojemném příběhu deník Aha! informoval jako první. Irena Hájková (74) už nechtěla žít ve velkém domě a plánovala se přestěhovat do garsonky. Když zjistila, že zařízení pro týrané a opuštěné děti Klokánek nedostalo slíbenou dotaci, rozhodla se darovat mu z peněz, které za svůj dům utržila, rovný milion!

Díky ní a několika menším dárcům se podařilo jindřichohradecký Klokánek opravit a otevřít. „Na hlouposti se peníze u papalášů vždycky najdou, ale pro děti je nikdo nemá. Budou to tady mít hezké,“ rozhlížela se včera důchodkyně spokojeně po zrekonstruovaném mlýně. Původně přitom vůbec nechtěla přijet.

„Jsem stará bába, cestování mi nesvědčí,“ řekla Aha! s tím, že jen cestou sem najela 250 kilometrů. Do Klokánku se už nastěhovalo šest dětí, dohromady jich tu v rodinných skupinách bude bydlet dvaatřicet.

„Paní Hájková je nejštědřejší člověk, kterého znám. A taky nejupřímnější. Vždycky řekne, co si myslí,“ svěřila se Andrea (15), která už v Klokánku bydlí i se svými sourozenci.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.