Dobrá věc se podařila...Klokánek je hotový! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Dobrá věc se podařila...Klokánek je hotový!

Irena Hájková
Irena Hájková (Aha! – Dan Černovský, Marek Hofamn)

A to všechno díky čtenářce Aha! Ireně Hájkové.

Dobrá věc se podařila! Právě na Den dětí byl dokončen první jihočeský Klokánek pro týrané, zneužívané a opuštěné děti. A to vše díky daru skromné důchodkyně Ireny Hájkové (74) z České Lípy, o němž deník Aha! informoval jako vůbec první.

Irena Hájková už kvůli svému věku nechtěla bydlet sama ve velkém domě a rozhodla se nemovitost prodat. Když se později v Aha! dočetla, že Fond ohrožených dětí přišel kvůli nezodpovědným úředníkům o dotaci, rozhodla se opuštěným a týraným dětem pomoci. Klokánku darovala rovný milion z peněz, které předtím prodejem domu získala. Sama šla bydlet do garsoniéry v domově pro seniory.

Za peníze Ireny Hájkové se podařilo zrekonstruovat dům, kde najde domov 32 dětí, které se tak vyhnou klasickému ústavu. „Mám radost, že moje peníze pomohly,“ řekla skromně Irena Hájková, která ale na slavnostní kolaudaci nepřijela.

„Jsem stará bába a zdravíčko už není na velké cestování. A hlavně – nedělala jsem to kvůli nějaké slávě nebo díkům,“ řekla s příslovečnou skromností. „Možná se tam podívám, až se nastěhují děti,“ krčí žena rameny.

Na Klokánek menšími dary přispěli i další dobrodinci. V zařízení bude o děti žijící v rodinných skupinách pečovat šestnáct »tet«. Na dokončenou stavbu se přišel podívat i politik a herec Vítězslav Jandák. „Kdo opravdu chce pomáhat, dokáže skoro zázraky, protože tohle zázrak je,“ řekl na adresu štědré dárkyně.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.