Důchodkyně Irena Hájková darovala milion Klokánku a teď...Všichni po ní chtějí peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Důchodkyně Irena Hájková darovala milion Klokánku a teď...Všichni po ní chtějí peníze!

Irena Hájková už nikomu žádné peníze dávat nebude.
Irena Hájková už nikomu žádné peníze dávat nebude. (Aha! – Karel Kopáč)

Důchodkyně Irena Hájková (74) se rozhodla prodat svůj dům a darovat zařízení pro opuštěné děti Klokánek milion korun.

Skromná žena se odstěhovala do garsonky v domě s pečovatelskou službou a doufala, že prožije klidné stáří. Jenže jí začaly chodit prosby o peníze...

Irena Hájková nikdy nebyla bohatá. O to je její dar Klokánku cennější. Mnoho vykuků si jí však teď plete s dobročinnou společností. „Dostávám dopisy, kde po mně lidé chtějí peníze. Prý si třeba vzali moc půjček a teď nemůžou splácet,“ vrtí Irena Hájková hlavou, která celý život poctivě pracovala.

„Na mě si nepřijdou. Byla jsem jeřábnice ve Škodovce a musela jsem si umět poradit s chlapama, kteří si rozhodně servítky nebrali. Teď si asi lidi myslí, že jsem nějaká naivní babka, z které vyrazí nějakou tu korunu. To se ale pletou. Já už žádné peníze nemám. Co jsem měla, jsem dala Klokánku,“ říká důchodkyně.

Svůj dar si dobře rozmyslela, nešlo o žádné impulzivní rozhodnutí. „Viděla jsem, že jim chybí peníze, protože někdo zase zašmelil dotace,“ vysvětluje Irena Hájková. Tím však její dobročinnost končí. „Nejsem žádná kasička!“ vzkazuje žena všem, kteří si myslí, že bude řešit jejich finanční nesnáze.

Přečtěte si
alexadex
19. 3. 2011 • 10:23

OK, ale to neznamená, že budou ze staré paní tahat peníze i ostatní "vykukové". Paní to myslela dobře a byl to jednorázový dar (vzhledem k jejímu věku a tomu, že je už v důchodu). Ne každý své peníze a majetek dává na charitu... Té paní patří DÍKY!

lukreciaborgia
19. 3. 2011 • 09:43

..jenže to nedarovala Klokánku,ale těm,kdo prošustrovali dotace.Ti se mají nejlépe.Peníze nejsou.Byly z EU,ale ztratily se.Takže se to dá do Blesku,nebo AHA a ona se udělá sbírka.A za ty původní peníze někdo jede na Mauricius,nebo na Seyschely.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.