Týraná Drahuška (6): Hledá se pro ni nová rodina | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Týraná Drahuška (6): Hledá se pro ni nová rodina

Drahuška prošla peklem.
Drahuška prošla peklem. (pro Aha! – MIŽU)

Týraná Drahuška (6) z Hostivic ve Středočeském kraji se den za dnem mění ve veselou a spokojenou holčičku!

V ideálním případě by se navíc měla do půlroku dočkat nové pěstounky. Jejím trýznitelům navíc hrozí až šest let vězení.

Drahuška si v zařízení pro opuštěné děti už zvykla a dokonce se přestala bát, že si pro ni její babička a pěstounka v jedné osobě přijde a odvede ji do domu plného špíny.

„Je krásné pozorovat, jak je šťastná a povídavá. Denně chodí do školky a vypadá už jako každá normální holčička. Je to velký rozdíl oproti děvčátku, které k nám přišlo hubené, plné jizev a modřin,“ popsala ředitelka Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková.

Spokojená Drahuška už si dokonce i »poroučí«, co by chtěla jíst. „Říkala, že když k obědu bylo masíčko, tak by si k večeři raději dala buchtu,“ usmívá se Vodičková. Ta také naznačila, že pokud vše půjde dobře, mohla by holčička do půlroku opustit Klokánek a odejít k nové řádně prověřené pěstounce.

Situace v Drahuščině rodině i nadále zůstává alarmující. V pěstounské péči sedmkrát soudně trestané babičky je totiž i další holčička (8). Její osud zatím není jasný. Jisté je, že jejím trýznitelům hrozí až 6 let v base.

Vlastní matka s babičkou se neukázaly zrovna jako ideální opatrovnice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.