Babička týrané Drahušky - Odměna za »péči«: 15 tisíc měsíčně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Babička týrané Drahušky - Odměna za »péči«: 15 tisíc měsíčně!

Povedená pěstounka si vydělala 15 tisíc měsíčně.
Povedená pěstounka si vydělala 15 tisíc měsíčně. (mižu, ara)

Případ týrané Drahušky (6) z Hostivice u Prahy pobouřil českou veřejnost.

Nejvíce alarmující je fakt, že děvčátko i jeho sestřenici (8) měla do pěstounské péče svěřeny 7krát soudně trestaná babička. Pro nezaměstnanou ženu se tak výchova holčiček stala výnosným byznysem!

Podle dobře informovaného zdroje si babička dívky od státu přijde měsíčně za svou »péči« na 15 tisíc korun! Jak je možné, že žena s takovou minulostí vychovává dvě děti přitom není vůbec možné pochopit. Částečné vysvětlení přináší vedoucí Klokánku pro děti v nouzi v Hostivici u Prahy Leona Koutenská.

„Pěstounská péče mezi příbuznými nemá tak přísná kritéria, jako v případě úplně cizích pěstounů. Příbuzní dítěte nemusejí podstupovat psychotesty nebo projít školením před samotnou realizací pěstounské péče,“ vysvětlila Koutenská, podle níž soud zřejmě dítě raději svěřil babičce, než aby ho dal do dětského domova či na přechodnou dobu do Klokánku. „A to v tomto případě nebylo dobře,“ myslí si Koutenská.

Na budoucnost pěstounské péče jsme se proto zeptali v nejvyšších sférách, přímo na ministerstvu. „O konkrétním případu vždy rozhoduje soud. My nyní připravujeme opatření, která se budou týkat profesionalizace pěstounské péče. Příprava pěstounů bude delší a kvalifikovanější, pěstouny budeme aktivně vyhledávat a zpřísní se i podmínky výběru,“ popsala mluvčí Ministerstva práce a sociálních věcí Viktorie Plívová.

A jak se daří Drahušce, která v Klokánku pobývá už více než měsíc? „V noci klidně spí, žádné běsy už nemá. Na bytě je se třemi dalšími dětmi a je moc spokojená. Ale neumí si hrát. Musíme ji to naučit,“ dodala Koutenská.

Drahuška byla krutě týrána.

Přečtěte si
mausi
26. 2. 2011 • 19:56

..A ty sousedi co o tom vedeli a nenahlasili to jsou taky spolupachatele!!!

buban
26. 2. 2011 • 19:00

no ale k ni jeste pridat ty cuzy-at uz socialni pracovnice ci soudkyni, kteri tu malou do pece te bachyne daly.

3151958
26. 2. 2011 • 14:37

Už jen to že byla 7x trestaná bych jí děti nedala,dostávala dobré peníze a všechno by měla vrátit ,co se to děje,není jeden týden aby někdo netýral dítě,tu tlustou krá..,bych nechala na sněhu do jara a pak by se mohla projít po ulíkách,svi.. jedna,co je to za tu druhou čůzu,tý bych taky dala po čumáku

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.