Týraná manželka Renata: Bojím se, že nás zabije! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Týraná manželka Renata: Bojím se, že nás zabije!

Dnes se Renata bojí o svůj život i život dětí. Kdo jim pomůže? Úředníci jen bezmocně krčí rameny.
Dnes se Renata bojí o svůj život i život dětí. Kdo jim pomůže? Úředníci jen bezmocně krčí rameny. (Aha! – Martin Pekárek)

Naprostá bezmoc, strach o život i vztek na úřady, které nejsou schopny pomoci. Takové pocity zažívá Renata Kolářová (39) z Úlibic na Jičínsku. Manžel ji roky týral a surově bil. Dokonce jí přiložil pistoli k hlavě a vyhrožoval, že ji zabije.Ona už tomu začala věřit, sepsala závěť. Pak zasáhl soud a manžela Martina (38) na rok vykázal z domu. Jenže už 3. srpna se tyran může vrátit zpět a Renata se bojí, že šestkrát trestaný muž se bude chtít pomstít...

Změnil ho alkohol

Renata žila v manželství s Martinem 10 let. Zpočátku bylo vše idylické, když ale začali spolu pracovat v rodinné restauraci, vše se změnilo. „Začal se denně opíjet. Alkohol ho zcela změnil. Několikrát mě napadl a pak vždycky odprosil,“ vypráví Renata. V době, kdy spolu se svou ženou podnikal, navíc nadělal dluhy.

Pod vlivem alkoholu se pak také stupňovala i mužova agrese. „Ke konfliktům docházelo několikrát za týden. Smýkal se mnou po zemi, tahal mě za vlasy, mlátil pěstmi a při jedné z hádek mi přiložil k hlavě pistoli a vyhrožoval, že z dětí udělá sirotky,“ popisuje chvíle hrůzy Renata. Obavy o holý život došly až tak daleko, že týraná žena sepsala závěť.

Řval: Z dětí udělám sirotky

Loni v červenci Kolář na ženu zaútočil nejsurověji. „Vzala jsem děti a utekla k rodičům. Tam jsem byla měsíc a půl. Mezitím ho soud na rok vykázal z domu, tedy do 3. srpna letošního roku,“ popisuje.

Zoufalá máma Veroniky (8) a Matěje (5) má z muže, se kterým se sice letos v březnu rozvedla, ale on se proti rozhodnutí soudu odvolal, oprávněný strach.

Její muž byl už 6krát soudně trestán! Pokaždé však dostal jen podmínku. A v podmínce byl navíc obviněn i z posledního týrání a také z nedovoleného ozbrojování. Soud ho teď v červnu odsoudil sice ke 2,5 letům vězení, ale se čtyřletou podmínkou!

„Nemůžu pochopit, jak je to možné. Jen podmíněný trest! Myslím si, že je to tím, že má kontakty. Jeho otec byl vyšetřovatelem na kriminálce v Jičíně,“ zoufá si paní Kolářová.

O to, aby byl její stále ještě manžel ve vězení ale Renatě nejde. Jediné, co chce je, aby se tyran už nikdy nevrátil domů k ní a dětem! „Na sociálce mi řekli, že nemohou nic dělat, dokud nás zase nenapadne. To je přece šílené. Bojím se, že se do našeho domu vrátí a bude se mstít za to, že jsem mu dokázala vzdorovat. Jsme bezmocní a stát nás nechrání,“ dodala.



Přečtěte si
blesk123
4. 8. 2011 • 20:09

Nevěřte tomuto článku jsou to jenom lži.Manžel Renaty není žádný tyran.Sám osobně ho znám a jsem v šoku co tady píšou nic z toho není pravda.

sibuna
30. 7. 2011 • 20:06

muset pomoct sama a hajzlíka jen tak omylem zapíchnout,nebo nadělat smaženici s muchomůrkou zelenou,silně zapařenou a hlavně mu pak naservírovat pivo....Ne,ale vážně.člověk se dnes skutečně nikde nedovolá a na tu sociálku bude muset paní asi přijít s kudlou v zádech nebo s rozbitými ústy,aby jí uvěřili!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.