Smažil fenku v autě: Zaplatí jen pokutu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Smažil fenku v autě: Zaplatí jen pokutu!

Fenka je teď ve zlínském útulku
Fenka je teď ve zlínském útulku (Foto pro Aha! – Jan Čada, MP Zlín)

Fenku stafordshirského teriéra Jessie (5) její majitel (23) z Dobrkovic málem usmažil zaživa, když ji nechal ve Zlíně zavřenou v autě na pražícím slunci.

Paradoxní je, že mu za to nic nehrozí! Podle policie totiž nespáchal trestný čin, a tak mu pejska, který byl dočasně umístěn v útulku, zase vrátí...

Na těžce dýchajícího psa, který se krčil pod palubní deskou, upozornili ve středu lidé zlínské strážníky. Ti auto okamžitě otevřeli a nebohé zvíře vytáhli z vozu, v němž bylo přes 50 °C. Jessie našla dočasné útočiště ve zlínském útulku.

„Je trochu vykulená. Zatím spíše oťukává okolí. Ostatní psi jí nevadí a lidí se také nebojí. Je vidět, že je zvyklá střídat místa a lidi. Necháváme ji v klidu, aby se rozkoukala,“ řekla včera Aha! vedoucí zlínského útulku Danuše Šmigurová.

Podle veterináře je i po mučivém zážitku Jessie kupodivu v dobrém stavu. „Veterinář ji prohlédl a fenka je i nadále pod jeho dohledem. Zdá se ale, že nešetrné zacházení se na jejím zdraví neprojevilo,“ dodala Šmigurová.

Jenže právě odolnost Jessie je teď trochu její smůlou. „Pejskovi nic není. Trestný čin nebyl spáchán. Případ předáme magistrátu pro podezření ze spáchání přestupku proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání,“ uvedla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.Jinými slovy – majitel Jessie možná dostane pokutu a fenku si zřejmě bude moci vzít zpět.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.