Podvodník zneužil důchodce: Málem se z nich stali bezdomovci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Podvodník zneužil důchodce: Málem se z nich stali bezdomovci!

Důchodkyně
Důchodkyně (Aha! – Alexandr Malachovský)

Fintu, jak z banky vylákat úvěr na 10 milionů korun, vymyslel mladý podvodník (31).

Vytipoval si v Praze dvě nemovitosti v hodnotě 50 milionů korun a najal si »bílého koně«. A důchodci, kterým domy patřily, netušili, že z nich udělal bezdomovce...

O důchodcích, kterým patří několik domů, si podvodník zjistil úplně vše. Měl jejich rodná čísla, věděl, kde mají trvalé bydliště. Na základě falešných dokumentů pak přepsal jejich nemovitosti na katastrálním úřadu na »bílého koně« z Jihlavska.

Ten se nacházel v tíživé životní situaci, a tak podvodníkovi za úplatek podepsal cokoliv. „Od něj si nechal podepsat smlouvy, se kterými se vydal do banky a požádal o desetimilionový úvěr. Jako záruku nabídl oba domy,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Jenže bankovní úřednici se některé věci nezdály a při prověřování informací vyrozuměla policii. Ta už  v minulosti trestaného muže obvinila z nového majetkového deliktu. Hrozí mu až 10 let vězení.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.