Podvodnici stačila tahle fotka a obrala chlapy o milion! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Podvodnici stačila tahle fotka a obrala chlapy o milion!

Krásná tvář údajné Romany. Je to ale její tvář? A existuje vůbec?
Krásná tvář údajné Romany. Je to ale její tvář? A existuje vůbec?  (Policie ČR)

Krásnou Romanu znal pouze z fotky. Seznámil se s ní na inzerát, nikdy s ní nemluvil, pouze si psali SMS. A během toho z  muže z Ostravy (56) dokázala vylákat více než milion korun! Není zřejmě jediným podvedeným.

Podvedený Ostravan, který už nemohl snášet samotu, k níž je teď navíc o milion »lehčí«, oznámil svůj případ policii už počátkem roku. V roce 2007 si podal inzerát, na nějž odpověděla podle fotky sexy mladá dívka. S údajnou ženou komunikoval pouze prostřednictvím SMS, postupně jí vyplatil 1,2 milionu korun. Nejdříve jí poslal své úspory a pak si vzal čtyři úvěry. Když mu peníze došly, Romana se už neozvala...

„Neznámá žena pomocí krátkých SMS tvrdila, že brzy získá dědictví po matce, ale potřebuje půjčit peníze, neboť dědictví je dosud blokováno. Muž neznámé nejprve zaslal své úspory a vzhledem k vysokým nárokům si později sjednal čtyři různé úvěry, aby ženě vyhověl,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Peníze ženě posílal buď poštou, anebo je předával přes prostředníka, kterého kriminalisté zastihli na jeho ostravské adrese. Tvrdil, že u sebe nechal po nějakou dobu bydlet údajného Romanina otčíma a pomáhal mu. „I on zaslal neznámé ženě různé částky, celkem ve výši 145 000 korun,“ řekla mluvčí.

Údajný otčím měl přebírat v některých případech peníze od prvního poškozeného. U druhého poškozeného bydlel zhruba rok a půl, pak se ztratil.

Přečtěte si
karllos.dc
16. 5. 2011 • 13:53

Tak tomu říkám teda blbost. Né nadarmo se říka když ku.da zavelí, mozek je v pr.eli.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.