Odhlasovali důchody a...Pelášili na hokej | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Odhlasovali důchody a...Pelášili na hokej

Zastupitelé trpělivě sedí v lavicích v docela hojném počtu.
Zastupitelé trpělivě sedí v lavicích v docela hojném počtu. (Aha! – Martin Přibyl)

Poslanci se včera sešli na příslovečnou hodinku a to, co jim obvykle trvá celý den, za tak krátkou dobu stihli.

Mimo jiné totiž odhlasovali tzv. malou důchodovou reformu!Reforma pohne s důchody ve prospěch bohatších seniorů. I kvůli tomu dvěma třetinám důchodců penze klesne, desetině nejchudších se pak nezmění.

Zároveň se také zrychlí nárůst důchodového věku, takže dnešní třicátníci půjdou do důchodu v 67 letech. Jízlivě délku trvání schůze komentoval poslanec Vítězslav Jandák (ČSSD).

„Předsedkyně překvapivě po hodině přerušila jednání, vládní poslanci zřejmě vyrážejí na hokej,“ kritizoval.„Zaslechla jsem, že se někteří kolegové chystají sledovat dnešní hokej,“ přitakala i místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (VV).

„A teď už zbývá jen jedna povinnost, fandit našim!“ zakončila navíc schůzi šéfka Sněmovny Miroslava Němcová (ODS). Minimálně ministři si ale museli podívanou nechat ujít, protože spěchali na schůzi vlády.

KDY PŮJDETE DO DŮCHODU?

Reforma postupně sjednocuje důchodové věky pro muže i ženy. U těch už tak nerozhoduje, kolik měly dětí, jako dosud. Zároveň nebude limit růstu důchodového věku, takže ti, kteří se narodili po roce 1995, si odpočinou až po sedmdesátce!

ročník ..............................................důchodový věk

1975 ................................................66 let a 8 měsíců

1980 ................................................67 let a 6 měsíců

1985 ................................................68 let a 4 měsíce

1990 ................................................69 let a 2 měsíce

1995 ................................................70 let



Přečtěte si
bobou
13. 5. 2011 • 06:14

lidi nerozčilujte a pojďte se přidat a podpořit nás nespokojené 21.5.2011. Y) Vždyť je to do nebe volající, co si ti naši"zákonousrán*ci"dovolují. Ale je to jenom o tom, co jim všichni společně dovolíme. Tak hurá do boje za lepší zítřek pro nás i naše děti.

kuchtik000
12. 5. 2011 • 22:19

Skvělé bydlení v čisté lokalitě pražské Libuše: http://www.kzpii.cz/Projekty/Dokoncene-projekty/Libussky-Dvur.html

illis
12. 5. 2011 • 20:38

s vyššími příjmy, to dělají hlavně pro sebe š****i, protože oni ty vysoké příjmy mají. A s tím, co ještě "posbírají", nějaké to všimné, členství v dozorčích radách a dárečky, těm je hej. Posadila bych celou poslaneckou sněmovnu a senátory do kasy v Kauflandu, zbytek do skladu stavebnin a on by je humor přešel. Hezky bych ztenčila jejich řady, protože tam jsou stejně k ničemu. Některé znám osobně a proto bych jim umožnila zažít POŘÁDNOU PRÁCI a ne to jejich polechtání pracovní. A hezky obědy za 100,- Kč a minerálku k tomu za 25,-Kč, bez polévky, malé porce. Když si vzpomenu, že ten úděsný Jandák ještě k tomu přemýšlí o tom, že by kandidoval na prezidenta, tak to už je fakt vrchol . Jedině tak možná na filmovou roli, ať si klidně myslí, ale pohledný pan prezident, byť ve filmu by on rozhodně nebyl .

bobosa
12. 5. 2011 • 19:15

V teto vlade sedi skur veni vyzirkove kteri si svuj duchodovej vek odprdi do lavic...sak zvedat ruku za 100 tisic mesicne,,proc ne..Zlati komunysti...pojdte na hrad a vymlatmne ty svin e modre a jine kur vy..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.