Vrah Ivan Jonák z věznice napsal Aha!: Ukradli mi tři miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Vrah Ivan Jonák z věznice napsal Aha!: Ukradli mi tři miliony!

Jedna z posledních fotografi í Ivana Jonáka.
Jedna z posledních fotografi í Ivana Jonáka. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, ČTK, ara)

Ivan Jonák (55), jeden z nejznámějších trestanců, zuří. Podal trestní oznámení na Renatu Skamene, manželku herce Romana Skamene (56). Tvrdí, že ho okradla o více než tři miliony korun.

Kolem Discolandu Sylvie, v němž Jonák provozoval bordel, se často točí policie. Nejznámějším případem byla přestřelka z října. Údajně se nepohodla ochranka s hostem, a ten začal střílet. Jonák má jiný názor.

„Štefan T. postřelil v mém Discolandu obě nohy člověku. Renata a Roman Skamene podvodem a proti mému výslovnému zákazu pronajali Discoland mafii,“ píše Jonák v dopise pro Aha!.

Skamene se podle něj k Discolandu dostala díky tomu, že pracuje v advokátní kanceláři, která Jonáka zastupovala. „Byl jsem ostře proti tomu, aby se Discoland pronajímal osobě jménem Štefan T.,“ tvrdí Jonák.

A útočí dál: v minulých týdnech se prý z Discolandu ztratila kuchyň za tři miliony korun. V trestním oznámení na neznámého pachatele Jonák naznačuje, že by za tím mohla být advokátní kancelář, ve které Skamene pracuje.

Ženě navíc vytýká, že Discoland pronajala televizi pro natáčení a peníze si nechala. „Je to dvakrát 35 tisíc korun,“ dodává Jonák.

Renata Skamene: Je mi ho líto!

Je mi ho líto!Státní zastupitelství je na straně Renaty Skamene. Věc totiž odložilo, protože nebyl spáchán trestný čin. „Snažila jsem se Ivanovi odvděčit za to, co pro mě a mého muže udělal, když jsme kdysi byli v nouzi.

Pět let mu advokátní kancelář, ve které pracuji, zadarmo pomáhala v různých sporech. Jen sehnat pronajímatele Discolandu byl velmi obtížný úkol, je to prokleté místo,“ hájí se Renata Skamene.

„Nic z toho, co Ivan říká, není pravda. Kuchyň mu nikdo neukradl, Discoland nemá pronajatý pan T. a nic jsme nezpronevěřili. Je mi Ivana líto, ale na druhou stranu se ho snažím pochopit a nezlobím se na něj,“ doplňuje Skamene.V dubnu tomu bylo patnáct let, kdy Jonáka zavřeli.

„To je dlouhá doba, dost se na něm podepisuje. Proto obviňuje všechny okolo i ty, kteří se mu snažili pomoci. Nejhorší je, že on si prostě myslí, že se vrátí z vězení, rozrazí dveře Discolandu a bude pokračovat tam, kde skončil,“ dodává manželka známého herce.

Kdo je Ivan Jonák?

Bývalý majitel kdysi největšího bordelu Discoland Sylvie. Soudy ho poslaly na 18 let do vězení za to, že si v roce 1994 objednal smrt milence své ženy (k vraždě nedošlo) a likvidaci manželky (byla zastřelena). Pravomocný verdikt padl ale až koncem roku 2002.



Přečtěte si
discoland
15. 5. 2011 • 20:08

nikdo ho neokradl,ale ty jeho exekuce mu zabavili poslední majetek co měl.....

cvalda
12. 5. 2011 • 10:17

copak o to,on byl vždy vyžraný,mě ale zaráží,že mu zbývají 3 roky a on ještě sedí.To už by snad měl dostat na zbytek trestu podmínku,nebo ne?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.