Ohnivé peklo v Chropyni! Evakuovali 300 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ohnivé peklo v Chropyni! Evakuovali 300 lidí!

Požár vypukl v pátek v jednu hodinu ráno.
Požár vypukl v pátek v jednu hodinu ráno. (ČTK – Zdeněk Němec)

Děsivá apokalypsa! Tak by se dal nazvat obrovský a neuhasitelný požár, který v noci na pátek zachvátil čtyřpatrovou budovu na zpracování plastů v Chropyni na Kroměřížsku. S ohnivým živlem na místě bojovalo 30 hasičských vozů, nejméně 100 hasičů a ze vzduchu vše jistil vrtulník. Své domovy muselo kvůli jedovatým zplodinám opustit na 300 lidí.

Situace byla opravdu kritická, protože oheň, jehož plameny šlehaly až 20 metrů nad budovu, se dlouhé hodiny nedařilo uhasit a hasiči vyhlásili dokonce nejvyšší možný stupeň požárního poplachu. V ohrožení se brzy ocitli obyvatelé okolních čtvrtí.

Ohrožoval je štiplavý černý kouř, z nebe padal popel i ohořelé kousky plastu. Krizový štáb nakonec kvůli jedovatým zplodinám nařídil evakuaci tří ulic ve čtvrtích Hrad a Františkov. Lidé putovali do kroměřížského internátu. „Ve zdejší tělocvičně najdou nejnutnější komfort a občerstvení,“ popsal starosta Chropyně Jaroslav Hloušek.

Kvůli požáru kolabovala i doprava, protože policie ráno uzavřela všechny příjezdové cesty do města. Škody půjdou do desítek milionů korun.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.