Auto shořelo na popel: Zachránili dvojčátka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Auto shořelo na popel: Zachránili dvojčátka!

Auto zcela zmizelo v plamenech.
Auto zcela zmizelo v plamenech. (pro Aha! – HZS Zlín)

Záchranná akce s dobrým koncem zaměstnala v sobotu obyvatele Zlína. Z hořícího auta se na poslední chvíli podařilo dostat malá dvojčátka...

Mladá čtyřčlenná rodina vyjela autem z centra Zlína, když po stoupání na Kudlov začal z motoru vycházet kouř. Řidič zastavil u krajnice a na pomoc mu okamžitě přiběhli lidé z okolí s hasicím přístrojem i zahradní hadicí. Na rychle sílící plameny to však nestačilo.

„Z auta se jim podařilo naštěstí včas dostat desetiměsíční dvojčata, kočárek a další osobní věci. Mezitím se požár rozhořel,“ řekl Aha! mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Na hasiče tak už zbylo jen zlikvidovat požár, což se jim povedlo za pár minut. Děti, které si spokojeně chrupaly v autosedačkách, pak ještě potěšili plyšovou hračkou.

„Vyšetřování ukázalo na technickou závadu palivového vedení vozidla,“ doplnil Mitáček. Požárem způsobená škoda na Peugeotu 405 byla vyčíslena na 30 tisíc Kč.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.