Spali v hořícím domě: 26 dospělých, 4 děti, pes a kočka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Spali v hořícím domě: 26 dospělých, 4 děti, pes a kočka

S plameny hasiči bojovali až do rána. Požár způsobil škodu kolem tří milionů korun.
S plameny hasiči bojovali až do rána. Požár způsobil škodu kolem tří milionů korun.  (pro Aha! – Milan Pacík)

Před požárem prchali v noci na včerejšek obyvatelé domu v Praze 5. Životy jim vlastně zachránil soused z protějšího domu, který ve 2.23 hodin volal hasičům: „U sousedů naproti plápolá střecha.“ V té době v domě ještě všichni spokojeně spali.

Policisté a hasiči evakuovali z hořícího objektu celkem 30 lidí, z toho čtyři děti. Vynesli také psa a kočku. „Požár zachvátil celý půdní prostor. Hasiči hasili jedním proudem vody zevnitř domu a druhým zvenku ze žebříku,“ uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Lidé z domu našli dočasné útočiště ve vytopeném autobusu, který přistavil magistrát hlavního města. Záchranáři jim také rozlévali horký čaj. Na ulici mrzlo natolik, že z vody od hašení se na silnici tvořila ledovka. Na místo přijel posypový vůz. Nikdo nebyl zraněn.

„Předběžná škoda je asi tři miliony korun. Příčinu požáru vyšetřujeme. Vyloučit zatím nelze souvislost s rekonstrukcí půdy, ani úmyslné zapálení,“ dodala mluvčí. Lidé se domů vrátili před pátou hodinou ranní.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.