Brutální »poprava« v českobudějovickém Domově seniorů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Brutální »poprava« v českobudějovickém Domově seniorů

Tady v domově důchodců se vražda odehrála.
Tady v domově důchodců se vražda odehrála. (Aha! – Marek Hofman)

Brutální vražda, která se v neděli pozdě večer stala v Domově seniorů Hvízdal na českobudějovickém sídlišti Vltava, má už viníka.

Muž (35) je ve vazbě a už byl obviněn z trestného činu vraždy. A ví se také, jak vrah brutální čin spáchal. Svou bývalou partnerku (†27) omráčil ranou do hlavy, pobodal a pak ji na židli zapálil, aby hrůzný čin zamaskoval.

Za vším byly dlouhodobé neshody mezi mužem a mladou ženou. Ta se s ním před časem rozešla. „Prosil ji, aby se k němu vrátila, ona nechtěla. Je to ale strašné, co se stalo...,“ řekl Aha! známý vraha mladé pečovatelky. Ta prý byla v mládí v dětském domově a byla adoptována. Její náhradní rodiče se z hrůzy nemohou vzpamatovat.

„Podle pitevní zprávy zemřela žena na následky zhmoždění mozku v důsledku úderu do hlavy. Svou oběť pak pachatel polil hořlavinou a zapálil,“ uvedl mluvčí policie Jiří Matzner.

Mrtvolu objevil v hořící místnosti jeden z kolegů oblíbené pečovatelky. Vodou z hydrantu požád uhasil, ženě už ale pomoci nemohl. Byla mrtvá. Zabránil alespoň jiné hrůze – snadno totiž mohl vyhořet celý domov seniorů, v němž žijí stovky starých a bezmocných lidí.

„Od sester jsem slyšela, že se pečovatelka se svým bývalým přítelem často hádala a on ji několikrát měl vyhrožovat, že ji zabije. Prý říkal, že když ho opustí, zabije ji a sebe potom taky,“ řekla Aha! šokovaná obyvatelka domova paní Anna (88).

Viníka policie dopadla a přes odpor zatkla krátce po činu v centru města, je ve vazbě a hrozí mu osmnáct let vězení nebo i výjimečný trest. Ani to ale mladé ženě, která se s úctou starala o staré lidi, už život nevrátí...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.