Žena mu přišla pozdě otevřít dveře - Bodl ji nožem do zad! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Žena mu přišla pozdě otevřít dveře - Bodl ji nožem do zad!

Ivo Červenka před soudem.
Ivo Červenka před soudem. (Mediafax.cz)

Dvacet let kriminálu! A definitivně! Takový trest si odpyká Ivo Červenka (37) z Havířova za pokus o vraždu přítelkyně.

Pobodal ji nožem jen tři měsíce poté, co byl podmínečně propuštěn po 10 letech z basy za pokus o vraždu předchozí partnerky. Důvod? Přišla mu pozdě otevřít dveře, když se vracel z hospody...

Červenka napadl svou novou přítelkyni 21. března 2009 krátce poté, co se k ní nastěhoval. Zaútočil na ni při návratu z restaurace.

„Protože mu dostatečně rychle neotevřela dveře do bytu, začal ji kopat a bít po celém těle. Když pak prohlásila, že zavolá policii, rozhodl se ji usmrtit a nožem ji razantně bodl do zad,“ stálo v obžalobě.

Měla probodnutá játra a plíce a život jí zachránila jen rychlá operace. Záchranáře přitom zavolali až sousedé. Červenka nad tělem své oběti s telefonem v ruce jen předstíral, že volá o pomoc.

Po několika týdnech, co se žena zotavila, svoji původní výpověď pro policii stáhla a začala tvrdit, že se na nůž nešťastnou náhodou sama nabodla. Potom za Červenkou ještě několikrát přišla do vazební věznice a začala mu psát dopisy, v nichž mu odpouštěla.

Při jedné z návštěv ji ale její milý napadl – chytil ji za ruku a vyhrožoval smrtí, pokud na něj nepočká a najde si někoho jiného. Pak žena vzala svou druhou výpověď zpátky.

Červenka nejprve dostal 22,5 roku basy, odvolací soud mu trest snížil na 20 let. Kromě nynějšího trestu si ale musí odpykat i zbývající zhruba 2,5 roku z předchozího odsouzení.

„Obviněný naplnil všechny znaky trestného činu vraždy ve stadiu pokusu,“ napsal v usnesení předseda Nejvyššího soudu Michal Mikláš, kam se odsouzený odvolal. Trest tedy definitivně platí.

Přečtěte si
hoffmann
5. 1. 2011 • 18:26

Dobře,mu tak

tenerife
5. 1. 2011 • 13:32

jsme opravdu někdy tak naivní,málem chudinku přizabije a ona mu chce odpustit,ještě,že zažila rozumu a rozhodla se jinak a násilník bude pykat.Něco mi to připomíná z dětství,když se otcovi zdálo,že mu otevírám pomalu, bylo facek jak much hned za dveřmi,také jsem mu to neodpustila.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.