Rodina přežila ničivý požár: Zbyla jen beznaděj! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Rodina přežila ničivý požár: Zbyla jen beznaděj!

Malý Ruda a Lucinka spolu s rodiči jen tak tak unikli z plamenů.
Malý Ruda a Lucinka spolu s rodiči jen tak tak unikli z plamenů. (pro Aha! – Dana Hrubá)

Klidné sobotní odpoledne rodiny Svačinových z Jedlí u Zábřeha na Olomoucku se změnilo v peklo.

V domě, v němž právě pobývala mladá rodina s malými dětmi, vyšlehly plameny.

Požár jim vzal vše, co třináct let budovali. Způsobila ho nejspíš závada na elektroinstalaci. „Manžel se nadýchal zplodin ještě víc než já. Ukazoval hasičům, kde jsou propanbutanové bomby, aby je mohli odnést. Měl téměř otravu,“ pláče při vzpomínkách na osudný den Jana Svačinová. Jejich syn Rudolf (7) vzal za ruku sestřičku Lucinku (2) a utíkal s ní pryč.

„Celý život odříkání, a vše je pryč! Co nezničil oheň, dokončila voda. Ještě jsme ani nesplatili půjčku. Teď bydlíme u příbuzných a sousedů, nemáme ani vlastní oblečení,“ říká mladá žena, která se zhroutila. Její dcerka má panickou hrůzu z ohně a pláče ze spaní.

Škodu, která činí 1,5 milionu, pojistka pokryje jen z menší části. Svačinovi navíc budou muset zaplatit zničené auto za statisíce, které v jejich garáži čekalo na opravu. „Nevíme, co s námi bude dál,“ říkají smutně.

Na pomoc rodině s dětmi už vznikla finanční sbírka. Přispět je možné na účet 5577830001/5500, variabilní symbol 220111. Vybrané peníze předá pořádající charita přímo Svačinovým, jejichž osud bude Aha! dál sledovat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.