Manžel bývalé atletky Jaroslav Šmíd - V base stráví 3,5 roku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Manžel bývalé atletky Jaroslav Šmíd - V base stráví 3,5 roku!

Jaroslav Šmíd včera u soudu.
Jaroslav Šmíd včera u soudu. (Mediafax)

3,5 roku za zabití táty (†36) tří dětí! Brněnský krajský soud včera v odvolacím řízení potvrdil verdikt pro Jaroslava Šmída, manžela vám známé bývalé atletky. K soudu se Šmíd dostavil včera vůbec poprvé...

Jaroslav Šmíd byl letos v lednu odsouzen v Hodoníně za to, že způsobil smrtelnou nehodu, když v opilosti srazil a zabil cyklistu. Šmíd tvrdí, že je nevinný, a žádal zproštění viny. Odvolací brněnský soud mu ale včera nevyhověl, protože souhlasí s výší trestu. Jeho součástí je sedmiletý zákaz řízení, navíc musí pozůstalým vyplatit odškodné 344 tisíc korun. To je asi o 240 tisíc víc, než původně určil hodonínský okresní soud.

„Mrzí mě, co se stalo. Nejsem žádný nelida, kterého ze mě udělala média. Lituju, že zemřel člověk, ale nemohl jsem tomu zabránit. Nezavinil jsem to, mám čisté svědomí,“ řekl Šmíd s tím, že celá situace je manipulovaná tak, aby vinu odnesl on. Předsedkyně odvolacího senátu Hana Kleinová mu ale neuvěřila a poukázala především na to, že se Šmíd za neštěstí rodině zesnulého neomluvil a do té doby nevyjádřil ani politování nad úmrtím cyklisty.

Přečtěte si
ivkanatka
3. 4. 2011 • 22:19

Za smrt v opilosti 3,5 roku ?!? Neomluvil se, choval se jako kdyby se nic nestalo. Chladný a nepříjemný chlap od pohledu. Měl by se stydět spolu i se svojí Helenou, vykřikovali o jeho nevině, místo toho, aby rodině pomohli jak finančně, tak i svojí lítostí nad tím, co se stalo. Je mi z nich šoufl .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.