Takhle slaví Fibingerová s manželem. Ten přitom nedávno zabíjel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Takhle slaví Fibingerová s manželem. Ten přitom nedávno zabíjel!

Helena Fibingerová
Helena Fibingerová (ČTK – Martin Štěrba, ara)

Nestoudnost! Tak by se dala charakterizovat vánoční výzdoba na zahradě a kolem rodinného domku Heleny Fibingerové (60). Její manžel Jaroslav Šmíd (75) totiž v listopadu v opilosti srazil cyklistu (†36), který na následky havárie zemřel. Svátky teď ale oba klidně slaví bujaře v »cirkusové« záři kýčů.

Místo účasti s rodinou, kterou manžel koulařské legendy připravil o živitele a otce tří malých dětí, se na zahradě rodinného domu vesele rozblikaly tisíce barevných žároviček a světelných hadů. „Přepestré, přeplácané, americké a kýčovité,“ tak hodnotí lidé v Uherském Ostrohu vánoční výzdobu bývalé mistryně světa ve vrhu koulí.

Bývalý trenér a současně manžel Fibingerové Jaroslav Šmíd srazil cyklistu v úterý 24. listopadu odpoledne mezi obcemi Vnorovy a Strážnice na Hodonínsku. Se svým nissanem do něj narazil zezadu. Muž na místě zemřel. Šofér poté při dechové zkoušce nadýchal 1,3 promile alkoholu a policie mu zadržela řidičský průkaz. Šmíd, kterému hrozí až pětileté vězení, dosud nebyl kvůli nehodě obviněn, a zatímco jeho oběť je více než měsíc po smrti, on si dosud užívá svobody. „Stále čekáme na výsledky odborných posudků. Vyšetřování pozdržely vánoční svátky. Padne-li obvinění, pak až po Novém roce,“ řekl včera Aha! mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Rodina, která přišla o živitele, byla tehdy z události zdrcena. „Před čtyřmi lety si postavili baráček a splácejí hypotéku,“ litovali pozůstalé starší manželé. Podle místních Šmíd neřídil opilý poprvé – doposud se mu ale vážnější nehody pod vlivem alkoholu vyhýbaly. Fibingerová spolu s manželem řídí pekárnu v Uherském Ostrohu. Vedle toho je také členkou Rady České televize.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.