Doga Corrado Cattani (2): Do svého snímku ji obsadil Zdeněk Troška | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Doga Corrado Cattani (2): Do svého snímku ji obsadil Zdeněk Troška

Než Corrado dostal roli, musel se nejdříve seznámit s režisérem Zdeňkem Troškou (uprostřed) a herci Jaroslavem Šmídem (vlevo) a Luďkem Nešlehou (vpravo).
Než Corrado dostal roli, musel se nejdříve seznámit s režisérem Zdeňkem Troškou (uprostřed) a herci Jaroslavem Šmídem (vlevo) a Luďkem Nešlehou (vpravo). (pro Aha! – Martin Říha)

5:00 – Modrá německá doga Corrado Cattani (2) – to je největší děs internisty Dr. Dobeška (Jaroslav Šmíd) v novém filmu Zdeňka Trošky Doktor od Jezera hrochů, jehož premiéra je plánovaná na 25. února 2010. Lékař se panicky bojí zvířat. Čím větší pes, tím větší strach. Na ulici ho tedy nenapadne nikdo jiný než doga.

Corrado má všechny předpoklady psí filmové hvězdy. „Nebojí se lidí, poslouchá, má fajn povahu, je šikovný a na rozdíl od většiny dog není tlustý a líný. Je neustále v pohybu a pravidelně chodí na cvičák,“ říká jeho majitelka Helena Káhnová. Nikomu by ale neradila, aby filmové hvězdě vlezl do zahrady. „Corrado je přátelský, pokud někdo neohrožuje jeho nebo mě. Pak umí být doopravdy zlý,“ varuje chovatelka.

Z natáčení prý Corrada nejvíc bavil povel »revír« a líbily se mu herečky, které mu zřejmě připomínaly milovanou paničku. „Mohl si pořádně zaštěkat na herce a za odměnu dostal sladký koláč, což zbožňuje,“ dodává chovatelka.

Paradoxem je, že právě kvůli tomu, co zajistilo Corradovi úspěch u filmu, ztrácí body na psích výstavách krásy. Podle »módních trendů« je totiž příliš temperamentní a štíhlý. V módě jsou dnes dogy zavalité a těžké.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.