Potvrzeno: Elektřina zdraží! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Potvrzeno: Elektřina zdraží!

Přichází konec jaderných elektráren a také konec levné elektřiny?
Přichází konec jaderných elektráren a také konec levné elektřiny? (ČTK)

Kvůli situaci v japonské jaderné elektrárně Fukušima utlumuje řada evropských států včetně Německa výrobu jaderné elektřiny.

Generální ředitel elektrárenského gigantu ČEZ Martin Roman už potvrdil, že to všechno má vliv na ceny elektřiny. Ta by mohla zdražit dokonce o desetinu!

„Každá odstavená jaderná elektrárna v Evropě bude znamenat zvýšení ceny elektřiny, protože odstavujete jeden z nejlevnějších zdrojů a nahrazujete ho výrobou, která je nákladově výš,“ řekl Roman pro Hospodářské noviny.

Na evropských trzích už elektřina skutečně o zhruba 10 procent zdražila. Za jak dlouho a v jaké výši se to projeví na tarifech dodavatelů, zatím nebylo oznámeno. Jedno je ale jisté: pokud společnosti zdraží »jen« o desetiprocentní rozdíl, domácnosti na tom prodělají tisíce až desetitisíce ročně. Pro velké firmy pak půjde o miliony korun...

854856:gallery:true:true

Přečtěte si
zadnice
1. 4. 2011 • 10:06

Jdi už se svýmí kamarády z ODS do pr.de.le!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.