Elektřina zlevní, ale mnohem méně, než se čekalo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Elektřina zlevní, ale mnohem méně, než se čekalo

 (Profimedia.cz)

Toužebně očekávané zlevnění elektrické energie nebude tak výrazné, jak se čekalo. Kvůli plánovanému zdražení distribuce elektrické energie totiž lidé ušetří podstatně méně. Elektřina bude sice příští rok lacinější zhruba o 15 procent než letos, ale domácnosti zaplatí asi jen o pět procent méně. Samotná distribuce elektřiny totiž tvoří téměř polovinu výsledné ceny. Přesnou cenu elektřiny oznámí ČEZ během několika týdnů. Informovala o tom MF Dnes.

Elektřina se tak pro rodiny měsíčně zlevní spíš v řádech desetikorun, maximálně několika stokorun u domácností, které elektřinou topí. Víc ušetří domácnosti, které elektřiny spotřebují hodně. Pro zákazníky, kteří na jaře využili nabídky ČEZu a zafixovali si sazbu na rok 2010, znamená patnáctiprocentní pokles ceny, že nic nevydělají ani neztratí. Podobné by to s cenami mělo být i u zbylých distributorů elektřiny PRE a E.ON.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.