Tvoří úžasné dorty... Coby 13letá cukrářka!
Ve třinácti letech zvládá to, co neupeče ani dospělá hospodyňka. Rebeka Remšíková z Považské Bystrice na Slovensku se učila od české tety z Havířova. Udivuje pekaře ve své domovině i u nás.
Rebeka přičichla k cukrařině, když jí byly jen tři roky. „Pomáhala jsem mamince s pečením perníčků a lineckých koláčků. Později přibyly muffiny, mrkvové dorty a další,“ říká školačka. Tvorba sladkých dezertů jí šla tak dobře, že je začala péct na zakázku. „Lidé si objednávají přes můj Instagram. Někteří jsou překvapení a padá jim brada, když vidí, kolik mi je,“ dodává s úsměvem.
Díla prezentuje v českých cukrářských skupinách na sociálních sítích, kde sklízí od pekařek pochvaly a údiv. Zkušenosti nabírala i u tety z Havířova, bývalé kuchařky a cukrářky. „U ní jsem se hodně inspirovala. Dalším vzorem je třeba Francouz Cédric Grolet, který se proslavil ovocnými dezerty vypadajícími jako skutečné citrony, hrušky či manga. V budoucnu bych chtěla studovat v zahraničí nějakou školu zaměřenou na gastronomii nebo cukrařinu a podobat se takovým velikánům,“ netají se ambiciózními plány.
Ovocné dorty vedou
Rebeka jako správná cukrářka zkouší všechny možné dezerty a sladké dobroty. Nejraději ale peče ovocné dorty. „Mám vychytaný krém, kterým je plním. Vím, že s ním bude výsledek dobře vypadat i chutnat. Je to ganáž ( krém z bílé čokolády a smetany, pozn. red.), do které přidávám plátkovou želatinu a mascarpone,“ uzavírá.