Kodiaq se zvětšil a zkrásněl: Zaparkujete ho mobilem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Kodiaq se zvětšil a zkrásněl: Zaparkujete ho mobilem

Škoda Kodiaq
Škoda Kodiaq (Škoda)

Osm let na trhu, čtyřicet světových ocenění a srdce českých rodin. To je skóre největšího SUV od Škodovky. Nyní přijíždí v druhé generaci, která je větší, prostornější i výrazně modernější.

„Naše zcela nové vlajkové SUV posouvá vlastnosti vozů Škoda, které naši zákazníci milují, na vyšší úroveň: Nabízí více prostoru, více výbavy a funkcí a vyšší úspornost,“ říká Klaus Zellmer, předseda představenstva společnosti Škoda Auto k novince. Cena začíná na 1 040 000 Kč. Novinka vypadá robustněji a větší je i doopravdy. Protáhla se o šest centimetrů a kufr narostl o až 40 litrů (min. 845 se sklopenou 3. řadou). Cestující chrání až 9 airbagů. Mezi novými a vylepšenými asistenty je třeba asistent průjezdu křižovatkou nebo parkování na dálku pomocí mobilní aplikace. To bude dostupné ale až později.

5 MOTORŮ, JEDNA PŘEVODOVKA

K dispozici je jen s automatickou převodovkou. Pod kapotou můžete mít buď motor se 110 kW v benzinové nebo naftové verzi, silnější 142 kW naftový a nejsilnější 150 kW benzin, nebo plug-in hybrid. Plug-in hybrid dojede na elektřinu přes 100 km a z 10 na 80 % se baterie nabije za 25 minut.

ČISTŠÍ VZHLED VNITŘKU

Interiéru kodiaqu dominují čistý a jednoduchý vzhled a ekologické materiály. Pozornost upoutá velký panel infotainmentu a ovládací prvky Smart Dial, které umožňují manuálně ovládat od klimatizace a sedadel až po hlasitost infotainmentu. Díky přesunu ovládání převodovky pod volant má středová konzole místo pro praktické odkládací prostory.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.