Zemanův stav se zlepšuje: Cvičí chůzi s chodítkem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Zemanův stav se zlepšuje: Cvičí chůzi s chodítkem

Zeman musí ještě zůstat na JIP.
Zeman musí ještě zůstat na JIP. (miloš zeman, exprezident, nemocnice, ochranka, musíte vědět)

Stav Miloše Zemana (79) je sice po operaci stále vážný, podle FN v Motole se ale exprezident zotavuje. Už absolvoval nácvik chůze s chodítkem, přesto prozatím zůstává na JIP.

Podle tiskového prohlášení lékařského konzilia je exprezident ve stabilizovaném stavu a dokonce začal s rehabilitací! „Absolvoval krátký nácvik chůze s oporou chodítka,“ uvedla nemocnice. Ačkoliv se Zemanův zdravotní stav zlepšuje, musí dle lékařů zůstat na jednotce intenzivní péče. „Po částečném ústupu otoku se podařilo uzavřít jednu ze dvou fasciotomií (chirurgické naříznutí svalu s cílem snížit tlak – pozn. red.), zbývající je intenzivně ošetřována. Laboratorní výsledky mají zlepšující se tendenci, nicméně stav je nadále hodnocen jako závažný,“ stojí ve zprávě. Jak dlouho exprezident v Motole zůstane, zatím není jasné. Pokud by se ale jeho stav nadále zlepšoval, plánují ho lékaři přeložit na Interní kliniku ke konci týdne. Zeman byl hospitalizován minulý týden poté, co prodělal operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy způsobenému krevní sraženinou.

Parkující ochranka

Aha! podle fotek zjistilo, že Zemanova ochranka svá auta v Motole parkuje na místech pro sanitky, za což je standardně mastná pokuta. Podle mluvčí FN v Motole Pavlíny Dankové se na tom ale vedení nemocnice domluvilo s policií. „Dohoda je postavena tak, že řidiči z ochranné služby jsou buď ve vozidle, případně v dosahu na okamžité zavolání a v případě nutnosti místo okamžitě opustí,“ řekla. Podobně se k věci vyjádřil i policejní mluvčí David Jireš. „K páchání přestupku tak nemůže docházet,“ uvedl.

Přečtěte si
stoura
21. 3. 2024 • 09:58

Proč s tím dědkem pořád otravujete? Takhle nemocných a ještě víc lidí tady v té společnosti je hafo a nikdo se jimi nezabývá a tahle postava která je taky v penzi má péči o jaké se jiným ani nezdá!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.