Pedagog z Pardubického kraje: Znásilňoval svou dceru? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Pedagog z Pardubického kraje: Znásilňoval svou dceru?

Pedagog nařčený u soudu ze znásilňování dcery.
Pedagog nařčený u soudu ze znásilňování dcery. (Foto Aha! – J. Pecharová)

Z údajného znásilnění dcery se začal zpovídat u soudu učitel matematiky a fyziky a bývalý ředitel střední školy (61) z Pardubického kraje. Pedagog údajně nezletilou znásilňoval dlouhodobě. Nařčení muž ale popírá.

„Skutek jsem nespáchal. Dceři jsem neublížil. Je to vymodlené dítě, které jsem odmala miloval otcovskou láskou,“ odmítal vinu u soudu kantor, který začal svoji pedagogickou kariéru před 36 lety na učilišti, později se stal zástupcem ředitele na základce a působil i jako ředitel obchodní akademie a ekonomky. Nyní učí na zdravotní škole.

Až třikrát týdně

Podle obžaloby k znásilňování dívky jejím otcem docházelo od doby, kdy jí bylo 13 let. Sexuálnímu nátlaku měla čelit až do svých 16 roků, kdy už byla gymnazistkou. Zprvu se na ní táta ukájel až třikrát týdně, později minimálně jednou za měsíc. Za dcerou prý chodil v noci do pokoje vždy opilý. Sápal se po ní, ač se mu bránila, říkala, že chce spát anebo spánek předstírala. Nepřestal, i když plakala, křičela a odstrkovala ho. Naopak přitvrdil. Dal jí facku, nebo ji i škrtil a v posteli natlačil ke zdi.

Na psychiatrii

U dívky se postupně rozvinula závažná stresová porucha, která stále trvá. Začala se sebepoškozovat, musela přerušit studium a několikrát byla umístěna v psychiatrické léčebně. Podle otce měly na špatnou psychiku dívky vliv covidové výluky a období, kdy byla přítomna hádkám rodičů. Muž ženě vyčítal novou známost a ona ho prý kritizovala, že doma nic nedělá. Nakonec se odstěhovala, pár se rozvedl a dcera byla svěřena do výhradní péče mámy. Podle pedagoga jej dcera pod vlivem matky vnímá jako toho, kdo vše zavinil.

Trest 12 let a 1,4 milionu?

Verdikt soudu by mohl padnout už na konci týdne, přičemž pedagogovi hrozí trest až 12 let odnětí svobody. Zmocněnec dívky žádá po otci odškodné téměř 1,4 milionu za duševní útrapy, bolestné a ztížení společenského uplatnění.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.