Připravte se na potíže v dopravě: Traktory opět v centru Prahy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Připravte se na potíže v dopravě: Traktory opět v centru Prahy

Zemědělci vyjádřili své požadavky.
Zemědělci vyjádřili své požadavky. (Foto Aha! – J. Koťátko)

Protesty zemědělců znovu zítra zaplní Prahu traktory. Policie varuje před komplikacemi v dopravě.

Nájezd techniky se očekává v šest hodin ráno. Protestující plánují jezdit okolo Letenských sadů, v okolí ulic Milady Horákové a Dukelských hrdinů a na nábřeží k Úřadu vlády. Tento okruh by měli projíždět do 11 hodin a následně se přesunout před Úřad vlády, kde by měli být do 13:30 hodin.

„Motoristé by s tím proto měli počítat,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk. Podle odhadů mohou přijet stovky zemědělské techniky. Akci svolali na čtvrtek představitelé Agrární komory ČR a Zemědělského svazu. Podpořili ji i zástupci Společnosti mladých agrárníků a Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů. Ministr zemědělství Marek Výborný (47, KDU-ČSL) uvedl, že vláda vyšla vstříc alespoň některým z požadavků farmářů. „Jsem ochoten se zemědělci jednat, ale ne pod ultimáty,“ řekl.

Přečtěte si
stoura
6. 3. 2024 • 05:29

Myslím si, že toto jsou protesty k ničemu, měli naložit přívěsy hnojem (u nás asi nevypěstovali tolik zeleniny jako třeba ve Francii) a pěkně s tím zablokovat silnice a vyklopit u úřadu téhle podělané vlády!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.