Prahu dnes čeká dopravní kolaps! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Prahu dnes čeká dopravní kolaps!

Protesty českých zemědělců (únor 2024)
Protesty českých zemědělců (únor 2024) (ČTK / Petrášek Radek)

Pražané se musí připravit na pořádný frmol a obrnit se trpělivostí. Přijede až tisíc traktorů. Část zemědělců hodlá blokovat hlavní město jako protest proti zemědělské politice Evropské unie a premiéra Petra Fialy (59, ODS).

Již brzy ráno vyrazila zemědělská technika k Praze z šesti směrů. Cesta je plánována od Slaného, Lovosic, Hradce Králové, Havlíčkova Brodu, Českých Budějovic a Strakonic. Policie upozornila organizátory, že řidiči traktorů nesmí vjet na dálnici a policisté jim v tom budou aktivně bránit. Kolem šesté ráno měli rolníci dorazit před ministerstvo zemědělství. Tam je naplánována blokáda magistrály, a to až do patnácté hodiny. Poté se až do zítřejšího dopoledne bude protestovat před úřadem vlády na nábřeží Edvarda Beneše. Každý den až do čtvrtka mají také probíhat demonstrace na Malostranském náměstí. Dopravní podnik bude tramvaje operativně odklánět přes Staroměstskou a kolem Právnické fakulty.

Nejednotní zemědělci

Ani zástupci zemědělců však nejsou jednotní v otázce formy a délky protestu. Agrární komora, Zemědělský svaz a Asociace soukromého zemědělství totiž minulý týden jednaly s premiérem Fialou a ministrem zemědělství Markem Výborným (47, KDU-ČSL). Tyto skupiny budou protestovat jen ve čtvrtek. Symbolicky, společně se zemědělci z jiných zemí střední a východní Evropy, vyjedou s technikou k hraničním přechodům. Od dnešní akce se distancují.

Přečtěte si
AHel
19. 2. 2024 • 09:33

Kdybyste raději napsali, děkujeme zemědělcům, že se ozvali, protože zbytek občanů CZ se chová jako ovce, zemědělci jsou pracovití lidé, k životu je potřebujeme. Vláda díky poklonkování nesmyslným rozhodnutím EU je dostala na pokraj jejich normální existence. Proč maso z vepřína z Jižních Čech nemám do tří dnů po porážce k dispozici koupit u řezníka? Jé hovězí z Chile a Argentiny je tam stále, hnus.!!! Držme jim palce, ať se kauza na jejich zhoršení podmínek hne k lepšímu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.