Motorádce Aha! Test letních pneumatik: Nejdražší nevydrží nejdéle... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Motorádce Aha! Test letních pneumatik: Nejdražší nevydrží nejdéle...

Letní pneumatika (ilustrační foto)
Letní pneumatika (ilustrační foto) (E15 (Midjourney))

Počasí nahrává tomu, že nejeden řidič už pošilhává po letních pneumatikách. Podle zákona bychom až do posledního března měli na autě mít zimní gumy, pokud hrozí sníh či náledí, nebo se dá předpokládat. Na výběr letních gum je ale skvělý čas.

Rozdíl v opotřebení

Většina gum testovaných německým autoklubem ADAC byla, co se týče jízdních vlastností, poměrně dobrá. A větší nedostatky našli experti jen u vlivu na životní prostředí. A to zejména na opotřebení. Ty nejhorší byste odjezdili dvakrát, zatímco ty nejlepší v této kategorii by ujely ještě dalších 15 000 kilometrů!

Nováček mezi elitou

Pneumatiky Continental a Michelin se ve špičce objevují pravidelně. Do trojice nejlepších se ale letos dostala i korejská značka Kumho, která se výkonem na suché i mokré silnici usadila mezi oběma premianty a navíc přidala absolutně nejnižší opotřebení. Dolů ji ale táhla druhá nejvyšší váha a nejvyšší hlučnost.

.

 

.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.