Požár vzal rodině střechu nad hlavou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Požár vzal rodině střechu nad hlavou

Tři lidé utrpěli zraněni při požáru rodinného domu v Krásné Lípě. (13.2.2024)
Tři lidé utrpěli zraněni při požáru rodinného domu v Krásné Lípě. (13.2.2024)  (HZS Ústeckého kraje)

Plameny pohltily rodinný dům v Krásné Lípě, ve kterém spalo pět lidí. Rodina tak rázem přišla o střechu nad hlavou.

Hořet začalo krátce po půlnoci. Plameny se velmi rychle dostaly do všech místností domu ve Strádalově ulici a spící rodiče se třemi dětmi vyhnaly na ulici. „Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovalo šest jednotek,“ přiblížil mluvčí hasičů Lukáš Marvan. Maminka a dvě děti skončily ve špitále.

„Jednu dospělou osobu a dvě nezletilé osoby jsme převezli se středně vážným zraněním do rumburské nemocnice,“ potvrdil mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník. Rodina přišla o střechu nad hlavou, zatím nabídl azyl soused. „Připravujeme náhradní bydlení, komunitní nadace Kostka Krásná Lípa chystá sbírku vybavení, ošacení a základních potřeb,“ doplnil starosta Krásné Lípy Jan Kolář. Co se v domě stalo a proč začalo hořet, je zatím předmětem vyšetřování.

Evakuovali 28 lidí

Během včerejška museli hasiči také do Mostu, kde ve Višňové ulici stoupal dým z balkonu ve třetím patře na sídlišti Skřivánčí vrch. „Celkem bylo evakuováno 28 lidí. Byli na dobu zásahu umístěni do našeho evakuačního autobusu. Jeden člověk se nadýchal kouře, je v péči zdravotníků,“ doplnil Lukáš Marvan. Před polednem se lidé mohli vrátit zpět do svých bytů.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.