Oheň sebral rodině Dobrých z Petrovic domov: Majitelka z té hrůzy nemluví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Oheň sebral rodině Dobrých z Petrovic domov: Majitelka z té hrůzy nemluví!

Dům Dobrých v plamenech.
Dům Dobrých v plamenech. (Foto Aha! – M. Charbulák, L. Dobrý a HZS)

Dvacet minut stačilo a rodině z Petrovic u Karviné se převrátil život naruby. Jejich rodinný dům vyhořel a reálně mu hrozí stržení. „Nejde o ten dům samý, ale o vzpomínky,“ říká majitel Libor Dobrý.

Když peklo v Dolních Marklovicích, místní části Petrovic, vypuklo, doma nikdo nebyl. „Byli jsme s manželkou v šoku, za dvacet minut bylo po všem. Co neshořelo, poničila voda. Mráz s vodou působí druhotné škody, které předem neodhadneme. Dům možná bude muset jít k zemi,“ líčil Libor Dobrý. Rodina se celé dny prodírala troskami, aby zachránila, co se dá. „Moc nezbylo. Asi pět až deset procent věcí. Ani oblečení, které manželka vyprala, nejde použít. Pach je stále cítit. Ale nejde o věci. Jde o pocit domova. Tady všude visely obrázky, fotky,“ hlesl majitel, když stál ve zničeném pokoji dcery.

Manželka Hana se po požáru uzamkla do svého nitra. „Skoro nepromluvila. Já si zas zakázal brečet. Strhla se ale velká vlna pomoci. Sousedé nás zvali na oběd, někdo nám dal do schránky tisícovku, zastavili tu Poláci, zda něco nepotřebujeme. Všem moc děkujeme, přijímáme vše s pokorou,“ uzavřel.

Sbírka kolegů

Zaměstnanci firmy, ve které pracuje Hana, vyhlásili veřejnou sbírku: donio.cz/pomoc-pro-kolegyni-hanku

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.