Tragický úraz před soudem: Dělníka probodly trubky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Tragický úraz před soudem: Dělníka probodly trubky!

Všem třem mužům hrozí za usmrcení z nedbalosti šest let za mřížemi.
Všem třem mužům hrozí za usmrcení z nedbalosti šest let za mřížemi. (Foto Aha! – Michal Charbulák)

K děsivé události z ledna 2021 se včera vrátil ostravský okresní soud. Stanuli před ním tři vedoucí pracovníci z ostravské válcovny trub. Podle žaloby nedbali bezpečnostních pokynů a na jednoho ze zaměstnanců se zřítil regál plný tenkých ocelových trubek!

Stanislav M. (†66) právě procházel kolem mobilního regálu plného kovového materiálu, když se konstrukce s praskotem nahnula a vše, co v ní bylo uloženo, napadalo na nebohého muže! Šanci k útěku mu zhatila tyč, která mu probodla nohu. „Myslím na to každý den, nemůžu z toho ani spát, je mi to moc líto. Ale zodpovědný za to, co se stalo, nejsem,“ řekl před senátem šéf válcovny Daniel S. „Necítím se být vinen,“ pronesli shodně i další dva žalovaní, jeho zástupce Radim J. (45) a jeden z provozních vedoucích Roman H. (44). Rodinu mrtvého pracovníka podle jejich slov fabrika nenechala na holičkách. „Snažili jsme se jim maximálně pomoci, zaplatil se pohřeb, řešil se pomník, jsme stále v kontaktu,“ řekl Daniel S. Všem třem mužům hrozí za usmrcení z nedbalosti až šest let vězení a zákaz vedoucích funkcí.

Regály měli půjčené

Šéf válcoven v případě bezpečnostních pravidel odkázal na externí firmu. „V areálu je trvale, má normy na starosti. Z mého pohledu situaci v hale komplikoval hlavně covid, řešily se testy, kdo přijde do práce, zda budeme vyrábět, porady se dělaly na dálku. V té době jsme neměli místo na skladování, proto jsme si z mateřských železáren půjčili ty posuvné regály, které tam do té doby nebyly,“ vysvětloval Daniel S.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.