17,5 roku za vraždu řidiče (†30) Boltu: Zasadil mu 22 ran do krku a hlavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

17,5 roku za vraždu řidiče (†30) Boltu: Zasadil mu 22 ran do krku a hlavy!

Ivan P. obžalovaný z chladnokrevné vraždy taxikáře si v úterý u městského soudu vyslechl svůj rozsudek
Ivan P. obžalovaný z chladnokrevné vraždy taxikáře si v úterý u městského soudu vyslechl svůj rozsudek (Renata Matějková)

Nechal si kolemjdoucím zavolat taxislužbu Bolt, řidiče zavraždil a s autem ujel. Podle svých slov se Ivan P. (26) chtěl dostat do vězení. Povedlo se, odsedí si 17,5 roku.

Hrůznou vraždu provedl Ukrajinec od narození žijící v Česku 21. listopadu 2022 za bílého dne v Bryksově ulici na Černém Mostě. Řidiče ubodal 22 ranami do krku a hlavy a vyhodil z auta, ten i přes snahu svědků a záchranářů vykrvácel. Vraha chytili po třech hodinách u benzinky nedaleko Dolních Počernic.

Případ se táhl skoro rok a půl, provázely jej dlouhé spory znalců o příčetnost pachatele. Včera soud konečně rozhodl. „Obžalovaný je vinen ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy a odsuzuje se k trestu vězení v délce 17,5 roku,“ přednesl soudce Michal Roubíček v nepravomocném rozsudku. „Lituji toho, co jsem udělal, a nevím, jak to napravit,“ kál se Ivan P., který bude po odsezení trestu vyhoštěn z republiky na neurčito.

Rozpory v posudcích

V psychiatrickém posudku obhajoby stálo, že byl muž kvůli bludům a halucinacím nepříčetný. To ale další znalci jasně odmítali a naopak tvrdili, že byl příčetný a své příznaky může jen simulovat. Soudce Roubíček vytkl posudku obhajoby řadu nedostatků, z nichž některé označil za „neakceptovatelné počínání znalce“. I proto včera rozhodl a nenařídil vypracovat revizní posudek.



Přečtěte si
hejhej
4. 2. 2024 • 10:52

Vrah- odporná lidská zrůda. Ten nemá právo na život !!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.