Soud šetří případ, který skončil smrtí muže (†27): Oběť našli ve výtahu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Soud šetří případ, který skončil smrtí muže (†27): Oběť našli ve výtahu

K úmrtí došlo v tomto paneláku.
K úmrtí došlo v tomto paneláku.  (Foto Aha! – Michal Israel Volf, ara)

Zmláceného bezvládného muže (†27) našel ležet ve výtahu chomutovského paneláku svědek. Odvezla ho záchranka, nakonec však zemřel. Co jeho smrti předcházelo, rozplétá soud.

Případu se odehrál na chomutovském sídlišti v listopadu 2022. V jednom z bytů už několik dnů tekl proudem alkohol. Opilecký večírek ale jeho dva účastníci, nájemník Jaroslav K. (40) spolu se svým známým (†27), najednou ukončili ostrou hádkou. „Obžalovaný přitom napadl poškozeného a způsobil mu taková zranění, v jejichž důsledku nastala později v nemocnici jeho smrt,“ řekl státní zástupce Jakub Juřica, který Jaroslava K. viní z ublížení na zdraví s následkem smrti. K včerejšímu líčení u ústeckého soudu ale obžalovaný nepřišel.

Už dříve řekl, že svému známému nic neudělal. Zranění si prý způsobil sám doma, když upadl ve vaně. „To by ale začal okamžitě krvácet z nosu a ne až s odstupem několik hodin, jako tomu u pana poškozeného bylo,“ vyvrátila tvrzení znalkyně z oboru lékařství Andrea Vlčková. Zároveň popsala, proč muž zemřel: „Dostal minimálně dvě, ale možná i tři rány do obličeje tupým předmětem, následně spadl na temeno hlavy a došlo k zakrvácení a otoku mozku.“

Znalec: Bez lítosti

U soudu promluvil včera také Jan Gábel, znalec z oboru psychiatrie. Podle něj je Jaroslav K. chladný. „Nevyjádřil lítost, jeho emoce byly povrchní,“ přiblížil. I tyto informace budou hrát důležitou roli při rozhodování o případném trestu. „Je ohrožen trestem odnětí svobody v rozmezí od 5 do 10 let,“ doplnil žalobce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.