Nehoda sestřiček v ústecké nemocnici: Propadl se výtah! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Nehoda sestřiček v ústecké nemocnici: Propadl se výtah!

Do výtahu v pátek 2. února nastoupila čtveřice zdravotních sester.
Do výtahu v pátek 2. února nastoupila čtveřice zdravotních sester. (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

﷯ Čtyři zdravotní sestry v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem nastoupily do jednoho z výtahů v prvním patře. Zdviž se ale při jízdě najednou propadla a zastavila o půl metru níž. Vyděšený personál naštěstí vyvázl bez zranění.

Stalo se tak v pátek 2. února. „Holky po propadu kabiny popadaly na zem. Na tu kabinu následně s ohromnou detonací spadl těžký předmět,“ popsal pro Aha! svědek. Co se stalo v šachtě, nikdo netušil. Na pomoc sestřičkám přiběhl technický personál. „Údržbář, co holky vytahoval, řekl, že se výtah utrhnul,“ doplnil muž, který byl v tu chvíli na místě. Nikomu se naštěstí nic nestalo, výtah je od té chvíle mimo provoz.

Jen porucha?

Podle Krajské zdravotní měl výtah platnou revizi a jenom se porouchal. „Nedošlo k žádnému utržení lan nebo jiných částí výtahu,“ uvedla mluvčí Petra Roubíčková. Společnost Helgos, která provádí údržbu nemocničních výtahů, doplnila, že se zadřela odkláněcí kladka. „Došlo k sesunutí lan z drážek této kladky a tím došlo k menšímu poklesu kabiny asi o 40 cm,“ upřesnil jednatel Vladimír Lazar.

Jízda bez obav

Krajská zdravotní na základě události prověřila revize svých výtahů v Masarykově nemocnici. Všechny by měly být bezpečné. U výtahu v pavilonu T se teď počká na závěr servisu. „Na základě oficiální zprávy od servisní společnosti bude vedení Masarykovy nemocnice volit další postup,“ doplnila Petra Roubíčková.

Drama na Bulovce

S výtahem měla v minulosti problém také pražská Fakultní nemocnice Bulovka. Loni v červnu tu kabina se 13 lidmi včetně čtyř dětí spadla z druhého patra do výtahové šachty. Zdviž však byla určena jen pro šest osob a byla tedy přetížená. Jedna žena si zlomila nohu.

Přečtěte si
AHel
7. 2. 2024 • 17:20

Některé zdravotní zařízení jsou jak za Napoleona, např. Poliklinika Paleckého, Stroupežnického, Ústav endo­krino­logi­e...ka­tastro­fa i ty výtahy....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.