Veterinář lékem pro zvířata zabil člověka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Veterinář lékem pro zvířata zabil člověka!

Miloš H. podal zvířecí lék.
Miloš H. podal zvířecí lék.  (Foto Aha! – M. I. Volf)

Chtěl prý pomoci vědeckému výzkumu, místo toho ale veterinář Miloš H. (83) z Chomutova zabil člověka. Podal mu totiž zvířecí lék na eutanazii. „Měl poskytnout poškozenému psychotropní látku, která je na seznamu zakázaných látek a ta osoba si látku aplikovala a zemřela,“ uvedl státní zástupce František Stibor, který na lékaře podal obžalobu ke Krajskému soudu v Ústí nad Labem.

Podle znalců ale lékař jen skočil na špek manipulátorovi. „Přesvědčil ho, že potřebuje lék pro vědecké účely. Pan doktor uváděl, že nechtěl bránit pokroku,“ přiblížil psychiatr Petr Kubej, jež také doplnil, že Miloš H. netrpí žádnou psychickou chorobou. „Vzhledem k jeho věku jsme zaznamenali jen mírné oslabení kognitivních funkcí,“ shrnul. Veterináři teď za svůj přešlap může vyfasovat až osmnáct let.

Prostředek na eutanazii

Přípravek, který obžalovaný lékař poškozenému muži podal, se nazývá Penbital Eutha a používá se při utracení zvířat. Je velmi nebezpečný a v žádném případě nesmí být podáván člověku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.