Koupelna se stala pro děti pastí: Přiotrávil je kotel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Koupelna se stala pro děti pastí: Přiotrávil je kotel!

Kotle potřebují pravidelnou revizi.
Kotle potřebují pravidelnou revizi.  (Foto ara)

Již k sedmému případu otravy oxidem uhelnatým od loňského října vyjížděli záchranáři ve Zlínském kraji. Tentokrát se přiotrávily dvě děti na Kroměřížsku.

V neděli večer se koupaly a nadýchaly se jedovatého plynu, který unikal z kotle. „Maminka naštěstí ucítila podivný zápach a hned jednala. Děti okamžitě odvedla do jiné místnosti, kde otevřela okno a poté zavolala na tísňovou linku 155. I přes veškerý tlak, pod kterým volající žena byla, musíme říct, že situaci a první pomoc zvládla perfektně,“ řekla uznale mluvčí krajské záchranky Gabriela Netopilová Sluštíková. Po ošetření byly obě děti převezeny do kroměřížské nemocnice.

Čím se projevuje

Otrava vyvolává nevolnost, zvracení, bolest hlavy, závrať nebo celkovou slabost. Výjimkou není ani porucha koordinace pohybů a v horších případech ztráta vědomí.

Přečtěte si
AHel
30. 1. 2024 • 16:44

když rodina nemá na nový kotel a zimu mít nechtějí....to je těžké...třeba vytrhat parkety, nebo ukrást dřevo z lesa... nevím...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.