V Dobříši zemřel spolujezdec (†31) řidiče fiatu: Vjel do protisměru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

V Dobříši zemřel spolujezdec (†31) řidiče fiatu: Vjel do protisměru

V Dobříši zemřel ve fiatu spolujezdec (†31).
V Dobříši zemřel ve fiatu spolujezdec (†31). (Foto Aha! - D. Malík, ZS ASČR, Hasiči Dobříš)

Řidič (32) fiatu v Dobříši nezvládl řízení v pravotočivé zatáčce a čelně se srazil s autobusem. Při střetu zemřel jeho spolujezdec (†31). Za nehodu nejspíš mohla vysoká rychlost. Mohl vůz jet rychlostí až 140 kilometrů v hodině?

Příčinu nehody policisté ještě zjišťují, ale předběžně tuší, že šlo o nepřiměřenou rychlost. Auto dost jistě nejelo padesátkou. Spekuluje se i o fotce, kterou na Facebook umítili záchranáři z ASČR. Na ní je ručička tachometru zaseklá na stočtyřicítce. „Tito mladíci zcela mimo hranici nejen zákona, ale především zdravého rozumu ukončili svou zběsilou jízdu městem silným nárazem do autobusu,“ píše se u fotky. Bouračka se stala v Dobříši na Příbramsku v sobotu po 16. hodině.

„Jak rychle vozdilo jelo, odhalí až odborné zkoumání,“ řekl policista Pavel Truxa, který nechtěl spekulovat, zda-li šlo skutečně o rychlost na tachometru. Zatímco spolujezdci nebylo pomoci, pro řidiče přiletěl vrtulník. „V kritickém stavu ho transportoval do nemocnice,“ informují záchranáři. „Řidič v takovém stavu nemohl absolvovat orientační dechovou zkoušku. Byla mu odebrána krev a její rozbor určí, zda-li byl pod vlivem alkoholu nebo drog,“ řekl Truxa.

Lehce zraněný autobusák

V nemocnici skončil i šofér autobusu (58), který se podle záběrů z nehody pokoušel osobáku vyhnout. Bohužel nebylo kam. Po bouračce měl poraněné koleno. „U něj byla orientační dechová zkouška na alkohol negativní,“ řekl Pavel Truxa, podle kterého se naštěstí nikdo další nezranil.

Čtyři mrtví za jeden den

Ještě před tím, než vyhasl život spolujezdce (†31) z Dobříše, umírali na silnici i další lidé. V pražských Stodůlkách nabourali zatím z neznámých příčin do semaforu a poté do odstaveného auta dva mladíci (†20 a †21)! V 10 hodin dopoledne boural i řidič (†64) na Novojičínsku, který zemřel po nárazu do stromu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.