Láďa (35) z Berouna po autonehodě: Plány zničilo ochrnutí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Láďa (35) z Berouna po autonehodě: Plány zničilo ochrnutí

Přítelkyně Adélka mu věrně stojí po boku.
Přítelkyně Adélka mu věrně stojí po boku. (Foto Aha! – David Malík a archiv rodiny)

Byla to šťastná doba. S partnerkou Adélkou (26) plánoval budoucnost, rozjížděl podnikání, nikomu neodmítl pomoc, žil zkrátka jako každý zdravý mladý kluk. Loni v březnu ale vše změnila bouračka. Láďa (35) z Berouna sice přežil těžký úraz mozku, vyhráno ale zdaleka nemá.

Na osudný jarní den a autonehodu vzpomínají blízcí mladého muže s hrůzou. „Láďa narazil do před ním brzdícího nákladního vozu. V prvních dnech po úrazu, kdy ležel na ARO, byly jeho šance na přežití minimální. Stal se však zázrak a Láďa přežil,“ řekla Aha! jeho partnerka Adéla Žáčková.

Už je doma

Láďova léčba trvá už rok a půl, kdy velice pomalými krůčky postupuje maratonem zdravotnických pracovišť a rehabilitací. „To, čím jsme si všichni prošli, nebylo jednoduché a chtělo to hodně síly. Hlavně nám velice pomohla hospitalizace na oddělení DIOP v Ústřední vojenské nemocnici a touto cestou bych velice ráda poděkovala celému personálu v čele s primářem Janem Votavou,“ je vděčná partnerka a popisuje další novinky: „Konečně jsme si Láďu nyní přivezli domů, takže si zvyká na pro něj staronové prostředí. V polovině října nastoupil na měsíční intenzivní pobyt na neurorehabilitační klinice. Naším cílem je vrátit Láďu zpět do běžného života.“

K nehodě došlo loni v březnu na Berounsku.

Předají sto procent daru

Donio pomáhá měnit osudy lidí, na kterých záleží. Jak zde říkají, buďte s námi pro každou dobrost a dopřejte si dobrý pocit z darování pravidelně. Předáme sto procent vašeho daru. Pokud chcete přispět na Láďovu rehabilitaci, čtěte na https:// www.donio.cz/sance-pro-ladu.

Prosba Gábiny Soukalové

Na sociálních sítích podpořila Láďu i legendární biatlonistka Gabriela Soukalová. „Ze srdce bych si přála, abychom společně dokázali pomoct Láďovi i jeho blízkým tím, že bychom zvládli dofinancovat už rozběhnutou sbírku, která v posledních dnech přestala růst. Můžete mi v tom prosím pomoct?“ zeptala se svých fanoušků.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.